MojAndroid
(x) hirdetés

Ismét frissül az Android Market alkalmazás. Ahogyan ez szokott lenni, minden készülékre (Android 2.2 és felette) automatikusan érkezik a frissítés a következő napokban, hetekben. Aki nem szeretne várni, letöltheti az alkalmazást innen és installálhatja (ismeretlen forrásokat kell engedélyezni az install előtt, ha még nem tettétek meg).

Általában nem szoktunk írni a Market frissítésekről, de most két fontos újdonságot kapott, a pár hete új dizájnba öltöztetett Market.

Kevésbé fontos, de jópofa, hogy mostantól lehet nyomni a Google+ féle +1-et az alkalmazásokon. Ha tetszik egy alkalmazás/játék, akkor +1. :-)
Amit viszont régóta vártam, az a PIN kód. Mostantól a Market beállításokban (Market alkalmazást nyisd meg – ha már az új verziód van – és nyomd meg a a beállítások gombot) be lehet állítani egy PIN kódot (minimum 4 számjegy, ahogy ez szokott lenni). Ezután pipáljuk be, hogy csak a PIN kód megadásával lehessen vásárolni. Szintén okos megoldás, ha beállítottunk PIN kódot, azután csak annak megadásával lehet változtatni ezen a beállításon.
Miért is fontos ez? Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy direkt internetes vásárlásra használatos kártyaszámot adtam meg, de ezen is van egy összeg és ezt is illik védeni. Márpedig eddig, ha valakinek a kezébe adtam a készüléket, az illető minden gond nélkül tudott vásárolni az engedélyem nélkül. Főleg gyermekes szülőknek jöhet jól ez a funkció, hiszen így meg lehet akadályozni a véletlen vásárlást. Bár nálam ez a veszély nem reális, mégis beállítottam, hiszen fő a biztonság. Tehát akár megvárod, hogy frissüljön, akár letöltöd és installálod magadnak, ha a telefonodon az új Market van, szerintem állíts be PIN kódot.

2011.08.23.

+