MojAndroid
(x) hirdetés

Úgy döntöttem megírom a “Miért?” cikket. Ennek megfelelően szubjektív leszek,bár nem célom senkit sem befolyásolni vagy meggyőzni. Viszont ha valakinek segítenek ezek a sorok,akkor már megérte időt szánni a megírásukra.

Szóval HTC Desire S. Az első androidos készülékem. Aki picit is ismeri a HTC kütyüit,azoknak aligha kell bemutatni,aki nem,az remélem most egy picit megismeri. Kétségtelen,hogy a gyártó felső kategóriás készülékeket gyárt és kétségtelen,hogy-legalábbis nálam-,ez egyik döntő érv a Sense volt. Egyszerűen szép. És az egyhetes használat tapasztalatai alapján tényleg mindent tud és minden benne van,ami csak kellhet és amit az ember egy ilyen szintű telefontól elvár: GPS,HD videókamera,egyedi szociálmédia alkalmazás és sok minden más. Akár munkára,akár szórakozásra használjuk,nem fogunk benne csalódni.
Az ár-érték mutatót nézve azt kell mondjam,hogy rendben van. Nagyjából. De persze mindenkinek a saját pénztárcája szab határt. Akinek megfelel egy olcsóbb készülék,nyílván nem fog Desire S-t venni.
Igazából nem volt kérdés,hogy HTC-t veszek,miután találkoztam a Legend-del és első látásra tetszett,úgy kívül,mint belül. A gyártó különböző készülékei közt viszont sokáig táncoltam ide-oda,nézegetve árakat,specifikációkat,videókat és fórumokat. Végül úgy döntöttem-több havi spórolás után-,hogy ha már Android és HTC akkor legyen új és jó. Így lett “vágyakozós” telefonom,ami valóban szép. Kézre áll,nagy kijelzője van,ami gyönyörű képet ad és érzékeny,hála a kapacitív megvalósításnak. A vele készített fényképek és videók egyaránt kifogástalanok és maga a rendszer gyors és akadozásmentes. A hangminőség tiszta,nem torz. Külön tetszik nekem a micro usb töltő,ami számomra praktikus. A 768 MB RAM talán kevés alapból,de még így is több,mint a Desire esetében és az appok,zenék,filmek miatt előbb-utóbb úgy is muszáj beszerezni egy kártyát,már ha gondtalanul akarjuk élvezni Androidos életünket.

Függetlenül vettem a készüléket 2.3-as Androiddal,teljes magyarosítással és 8 GB MicroSD-vel. A dobozban töltő,adatkábel és füles lapult még.
A telefonról pár technikai adat,a teljesség igénye nélkül:

  • 3.7 colos kapacitív kijelző,480 x 800 felbontással
  • 1 GHz processzor
  • 1.1. GB ROM és 768 MB RAM (MicroSD bővíthető)
  • WI-FI
  • 5 MP kamera

Zárásként azt hiszem elmondhatom,hogy semmiképp sem bántam meg,hogy erre a modellre esett a választásom,mert egy ígényes telefonról van szó. A 2.1-es Sense pedig csak fokozza az Android élményt.
Éshogy a címben feltett kérdésre is válaszoljak: azért,mert egy minden ígényt kielégítő mobilt szerettem volna,ami még évek múlva is működni fog. A Desire S pedig pontosan ilyen.
Az alábbi videó a hivatalos HTC promó kisfilm.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=vZdrCxDXBp4 align:center]
(x) hirdetés
2011.08.22.

+