MojAndroid
(x) hirdetés

Az Anti, vagyis az Android Network Toolkit minden Androidos rendszergazda, vagy önjelölt hacker jövendőbeli játékszere lesz. A zimperium programozói nem másra vállalkoztak, mint hogy megalkossák a hálózati alkalmazások svájci bicskáját.

Az alkalmazás monitorozza a hálózaton lévő számítógépeket, megnézhetjük azok operációs rendszerét, a nyitott portokat, csatlakozhatunk azokhoz… A listát folytathatnám a még csak beta állapotú alkalmazásról, de inkább arra bíztatok mindenkit, hogy tesztelje le, próbálja ki, jelentkezzetek beta teszternek, mert elképesztően jó kis alkalmazásról van szó.

Ha kiváncsiak vagytok, kik csatlakoznak még a McDonalds, vagy a szállóda wifijéhez, akkor az Anti a Ti alkalmazásotok. Nem, nem egy Androidos Firesheepről van szó. Ez az eszköz nem arra van, hogy Facebook jelszavakat törjünk fel, hanem hogy felfedezzük, s befoltozzuk a hálózatunkon található réseket, esetleg figyelmeztessünk másokat, hogy ha nem figyelnek, akkor nem csak ők láthatják a családi nyaralás nem publikált képeit.

És hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy szóljak, egy magyar szálloda wifi hálózatában az Anti segítségével (mint az a lenti screenshotokon is látszik), elképesztő mennyiségű eszközt láttam, s többen rengeteg nyitott port, s egyéb izgalmas lehetőség kínálkozott. Azt már ki se mertem próbálni, hogy milyen fogás lett volna a faceniff beizzításával.

A rövid teszt alatt senkinek bántódása nem esett (kivéve, hogy a telefonom lemerült reggelre, mert elfelejtettem bedugni, s nyitv maradt a webszerver az Antiban, apropó olyat is tud!), senki gépére nem jelentkeztem be, s az “Attack” gombot nem próbáltam ki.

Az alkalmazás elvileg már csak rövid idő kérdése, s megjelenik a Marketen mindenki számára elérhetően. Folytatás, illetve részletes teszt a MArketen való megjelenés után.

2011.08.18.

+