MojAndroid
(x) hirdetés

Mit kapunk, ha az iPhone-ból kivesszük a telefont és kilapítjuk? Egy iPod Touchot. Mit kapunk ha fogunk egy Samsung Galaxy S-t kivesszük belőle a telefont, kinagyítjuk, belerakunk egy nagy akksit, plusz egy hangszórót és lebutítjuk a kameráját? Egy Samsung Galaxy Playert. Szóval a Samsung Magyarország jóvoltából kipróbálhattam az Androidot egy mobilnet mentes készüléken. Persze nekem az ilyesfajta használat nem újdonság, hisz eleinte a Heromhoz sem volt 3G előfizetésem, de azért ez mégis kicsit más volt.

Kezdjük a méretnél: az 5 colos képernyőméret szerintem a maximum, ami zsebben kényelmesen elfér. A felbontás 800×480, így minden jóval nagyobbnak néz ki a megszokottnál. Ez a péklapát elegendő helyet biztosít egy 2500 mAH-ás akksinak is, aminek irtózatosan nagy hasznát venném, ha Ausztráliába repülnék, vagy csak osztálykirándulni mennék egy régi Ikarusszal Magyarország valamely vidéki tájára, ugyanis maratoni filmnézésre ez az eszköz kiváló. A beépített DivX támogatás is ezt a képességét erősít, így már csak egy kitámasztó hiányzik a hátuljáról.

Most leszögezem, ha már van androidos telefonunk, amellett ennek az eszköznek nem sok szerepe marad a kütyütárunkban . Mindent tud amit az, csak egy kicsit kevesebbet. Ha rögeszménk az, hogy az androidot nem telefonálásra tervezték, akkor a meglevő mobiltefonunk mellé nagyon jó multimédia lejátszó a Player. Egy megfelelő autós tartóval talán még jó PNA-t is lehet belőle faragni, ha tetszik nekünk valamelyik Androidra elérhető GPS navigációs program.

Szoftver fronton a Player Android 2.2-t futtat egy kis TouchWiz 4-el megcukrozva és nem okoz semmilyen csalódást. Az egész kellemes gyorsasággal fut, semmi akadástól nem kell félnünk. A Samsung megjelenéskor megígérte, hogy lesz Gingerbread frissítés rá.

Jó szolgálatot tett az eszköz, amikor lipileevel alkalmazásokat kellett rajta demóznunk, miközben kamerával vette fel a képernyőt az Infómánia operatőre.

Összegzés

Ha úgy gondolod, hogy az Android nem telefonálásra való, vagy szeretnél egy hosszú akkuidejű multimédia lejátszót, esetleg más androidos eszközökön alig látod a betűket, és van kb. 80 ezer forintod: a Samsung Galaxy Player 5 Neked való.

2011.08.05.

+