Sziget 2011 alkalmazás

A Volt, Balaton Sound és Hegyalja fesztivál alkalmazásai után megérkezett a Sziget 2011 alkalmazás is. Ami fontos, internet kapcsolat kell hozzá, no de eleve Androidról beszélünk ugye. A lényeg, hogy nem az alkalmazás tárolja az információkat, hanem az internetről tölti le azokat. Nagyon helyesen, reméljük végig up to date marad.

Évek óta látogatom a Sziget fesztivált (talán 12-13 éve volt először). Programfüzet sosem volt nálam, hiszen a Sziget lényege nálam mindig az volt, tudom mit akarok megnézni, adott programok betárazva, egyébként pedig lézengés amerre a láb visz vagy amerről a telefonhívás jön. :) Ezen idén sem terveztem változtatni, hiszen ha nem így tennék, sosem ismertem volna meg Khaled zenéjét anno a Világzenei színpadon és talán ma nem én lennék az egyik legnagyobb Ska-P rajongó.

Viszont 2011 van és okostelefonunk. Szerencsére erre a Sziget szervezői is gondoltak, ezért iPhone-ra és ami számunkra fontosabb Androidra is elkészült a Sziget 2011 alkalmazás. Ami még jobb hír számunka, hogy jó lett.
Az alkalmazás felépítése logikus és a magam részéről minden információt megtaláltam benne. Egyetlen hibájának látom, hogy splash screen-el indul (lásd csatolt képernyőképek), ami már 5 éve is vicc lett volna. Első indításkor megkérdezi, hogy magyar vagy angol nyelven beszéljen hozzánk, ezt mondjuk eldönthetné magától is (pl.: ha magyar a telefon nyelvi beállítása, akkor magyarul indul, ha nem, akkor angolul)

Mit találunk belül?
Hírekkel indul az alkalmazás, így, akinek van kedve, naprakész lehet információkból.
Érdemes azonban megnyomni a beállítások gombot és máris elénk tárul a menü:

Helyszínek
Itt minden fontos helyszín típusra kereshetünk illetve térképen is megnézhetjük különböző bontásokban. Értsd: mondjuk kiválasztjuk a zene menüpontot és előkerül az összes színpad, ezeket megnézhetjük a térképen és az ikonokra bökve megtudjuk az adott létesítmény nevét. Ha viszont csak adott színpad helyzete érdekel minket, akkor arra bökünk és azt az egyet jeleníti meg Google Maps segítségével. Illetve ha valaki szeret küzdeni, az összes létesítményt megnézheti egy térképen. :)

Programok
Egy kellemes naptár nézetben megnézhetjük, hogy adott napon, adott időben melyik színpadon mi történik. Csak azokat a helyszíneket mutatja, ahol azon a napon van fellépő.
A felső sorban nyilakkal lépdelhetünk a helyszínek típusai között, alatta a napokat, míg alul az időpontot görgethetjük (talán szerencsés lett volna felül is így operálni a nyilak helyett).
Adott programra bökve kapunk egy leírást a fellépőről, megoszthatjuk twitteren, facebookon illetve a Vaterán is kereshetünk kapcsolódó termékekre (ezt mondjuk nem értem, de biztos hasznos lesz valakinek :) ). Ami viszont fontosabb, jobbra alul csillagot találunk, arra bökve a kedvencek közé rakhatjuk az adott fellépőt. Ez egyrészt azért jó, mert más színnel jelöli a programok között, másrészt… erről picit később.
Ami itt tetszetős, hogy alul a színpad nevére bökve a többi, az adott helyen fellépő listája tárul szemünk elé.

Fellépők
Azt hiszem ez elég egyértelmű, ugyanaz az oldal jön be, mint ha a programoknál böktünk volna valamire. ABC sorrendben kereshetünk a fellépők között.

Közösség
Itt a Sziget twitter, Facebook, Foursquare és Gowalla oldalait találjuk illetve megoszthatjuk a fesztiválon készült képeinket.

Egyéb
Itt a házirendtől kezdve minden információt megtalálsz, akár azt is, hogyan juthatsz el a szigetre. Érdemes viszont kiemelni az itt található beállítások menüpontot, ahol be tudjuk állítani, hogy az általunk kedvencnek bejelölt (ugye szóltam pár sorral feljebb? :) ) fellépők kezdési időpontja előtt jelezzen nekünk a telefon. Így biztosan nem maradunk le. Illetve beállíthatjuk, hogy milyen gyakran frissüljön az alkalmazás. A gyári 30 perces értéket szerintem érdemes 60-ra cserélni az akku kímélése érdekében.

Összegzésképpen, a program jobb, mint vártam. Igazából három apróságot tudtam csak hibaként felróni neki és azt gondolom, programfüzet helyett tökéletes. Ajánljátok a fesztiválra külföldről érkező barátoknak is nyugodtan, magyar mellett angolul is használható.

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
, ,