MojAndroid
(x) hirdetés

Azt hiszem a rovatunk legfiatalabb interjúalanyát köszönthetjük Tóth Anett személyében. Igazából az ő bemutatkozásába sem volt szívem belenyúlni, szóval eredeti formájában közlöm. :)

Most leszek végzős egy debreceni ügyviteli középiskolában, nagy hasznát veszem, hogy sötétben is tudok vakon írni :). Imádom a japán kultúrát, így hobbim pl. ilyen dalokat énekelni. Van is egy blogom, ahova kiposztolom őket:.
Szeretem még szabadidőmben az android nyújtotta lehetőségeket olvasni blogokon, telefonteszteket, lehetőség szerint a saját telefonommal. Kicsit szomorú, hogy sokan a baráti körömben ezek felett elnéznek, és csak kinézetre választanak egy “menő/divatos” telefont. A kinézet nem fontos ilyen téren!

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Anett:
Egy Samsung Galaxy Ace-em van.
Ha megengeditek elmesélném, hogy hogy jutottam el idáig, mert volt még két készülék, amit használni szerettem volna :). (a szerk.: most az egyszer, kivételesen megengedjük :) )
Abból indultam ki, hogy nekem érintőképernyős telefon kell. Olvastam sok tesztet, véleményt fórumokon először a Samsung Galaxy 3-ról. Teljesen beleszerettem, egy boltban ki lehetett próbálni, még jobban erősítette bennem, hogy talán ő az igazi. Kiderült aztán, hogy a mobilszolgáltatómnál már nem lehetett kapni, más megoldást pedig nem szerettem volna választani. Azzal nyugtatgattam magam, hogy talán nem lett volna olyan jó választás a processzora, kamerája, képernyő felbontása és tárhelye miatt.
Végül muszáj volt másfelé kacsingatnom.
Hallottam egy barátomtól a Motorola Defy-ről. Róla is elkezdtem a szokásos módon minden tesztet elolvasni és tapasztalatokat. Ezek nélkül szerintem zsákbamacska lenne minden telefon vásárlás. Ekkor olvastam egy fórumon, hogy két változatban jött ki: piros és zöld lencsés kamerával. Megtudtam, hogy a zöldre nem lehet feltenni az akkor legújabb (2.3) Androidot, mivel akkor nem működne a kamera. Reménykedtem, hogy a mobilosnál pirosat kapok, de minden üzletében csak zöld volt. Úgy éreztem valami nem akarja, hogy Defy-m legyen. Talán elég ingatag ok volt ez, de visszagondolva szerintem nem :).
Így a szokásos nézelődés, kutakodás során jutottam el oda, hogy akkor legyen az Ace. És nem bántam meg!

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Anett:
Amikor még a Galaxy 3-mal szemezgettem, kipróbáltam egy boltban a készüléket és ott először a kinézete tetszett meg, hogy őszinte legyek :). Már akkor tudtam, hogy nekem csak Android kell. Persze mai napig igyekszem többet megtudni róla, barátom is segít ebben, egy kis számtech zseni!

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Anett:
Körülbelül 2 hete van meg az Ace-em. Még nem volt nagy kalandom vele – még! Talán az, amikor még lassanként fedeztem fel benne, hogy pl. szinte bármit ki lehet tenni kezdőképernyőre, widgeteket, indítóikonokat. Persze ez egy régóta Android felhasználónak nagyon alap, nekem még újdonság volt :).

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Anett:
Huhh, van egy pár alkalmazás, amit használok és persze szeretem is őket :)

Játékok:
* Angry Birds – szerintem nem kell bemutatni :)
* Solitaire – passziánsz
* aTilt 3D Labyrinth Free – ahogy a neve is mutatja, egy 3D-s labirintusjáték :)
* Speedx 3D FREE – egy ügyességi játék, szerintem érdemes kipróbálnia mindenkinek!
* com.mediafill.tictactoe – amőba egy 3×3-as mezőn

Alkalmazások:
* Magyar Alkalmazások – olyan, mint a Market, csak minden alkalmazás magyar
* APN on/off Widget – mobilinternetet lehet ki-be kapcsolni
* Opera Mobile
* RealCalc – okos számológép
* Palringo – MSN program
* Fancy Widget – egy számomra tökéletes időjárás és óra!
* AnySoftKeyboard + magyar kiosztás – billentyűzet
* My Period & Ovulation Tracker – …ami talán nem sok férfi Androidosnak van :D
* Bluetooth OnOff , WiFi OnOff – egy gomb ezek ki-be kapcsolásához

Elég lehetetlennek tűnik, de még nem vettem észre, hogy hiányolnék bármit is. Talán egy olyan lehetetlenséget (hiszen adatforgalom az is), hogy a 3G Watchdog számoljon minden forgalmat, kivéve az ingyenes Facebook-ot. Ezért is került letörlésre, pedig jó kis program.

readya: Hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Anett:
Kihasználni teljesen még nem tudom. Szinte minden alkalmazást a telefonra ment, fogy a belső memória és ezen az App 2 SD se segít. Így nem tudok annyi mindent leszedni. Talán a következő Android frissítésnél változik a helyzet. A fent említett alkalmazásokat mindet szoktam használni, talán ezekkel egyelőre kihasználom a lehetőségeket :).

readya: Mit vársz egy Android blogtól?
Anett:
Új androidos telefonokról, hasznos programokról, elérhető android frissítésekről írjon.
Telefontesztek, vélemények tömkelege – természetesen :).

Remélem érdekesnek találtátok az interjút. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

(x) hirdetés
2011.08.01.

+