MojAndroid
(x) hirdetés

Mai interjúalanyunk Peller Mariann, akit szerintem senkinek nem kell bemutatni. :) Anno még Nyilas Orsi (sorozatunk első interjúalanya) ajánlotta, hogy keressem meg Mariannt, mert szerinte egy kedves, aranyos hölgy és biztosan szívesen szerepelne a sorozatunkban. Nos, a legutóbbi Telenor Android Workshopon volt szerencsém megismerni Mariannt és váltani vele pár szót illetve beültem arra a sessionre, amit ő vezetett. Én sem tudok mást mondani róla, egy kedves, aranyos, nyílt hölgyet ismertem meg személyében és meg kell mondjam, élőben varázslatos hangulatot teremtett. Amikor elmeséltem neki pár szóban, hogy mi is ez a sorozat és felkértem a szereplésre, gondolkodás nélkül igent mondott és már kérdezte is a módját. Az interjú levélben született meg és ezúton is köszönöm Mariannak, hogy volt kedves időt szakítani ránk. Fogadjátok szeretettel.

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Mariann:
LG Optimus Chic-et, és elégedett vagyok vele, úgyhogy nem szeretnék másikat.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Mariann:
Ennek a telefonnak köszönhető – ami tulajdonképpen nem is egyszerű telefon, sokkal inkább egy mini számítógép. A készüléket márciusban kaptam ajándékba, és nagyon hálás vagyok érte, nagyban megkönnyíti az életemet.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Mariann:
Megbeszéltem egy találkozót drága barátnőimmel, de a hely, amit kiválasztottak, hogy kipróbáljuk, dugig volt. Sajnos nem gondoltunk előzetes asztalfoglalásra. Azelőtt nem jártunk azon a környéken, de én előkaptam az okostelefonomat, és megkerestem a legközelebb lévő éttermet. Tíz perccel később már kaptuk az első italunkat – az este meg volt mentve.

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Mariann:
Nem nagyon szoktam játszani a mobilon, sokkal jobban szeretem a praktikus alkalmazásokat rajta. Ilyenek a dugófigyelő (én csak így nevezem :)), és a Cardio Trainer, ami (ahogy elmeséltem a workshopon, azóta is) folyamatosan ösztönöz a mozgásra. Illetve a Nagy Duettben való szereplésemhez nagy segítség a Shazam alkalmazás, mert ha megtetszik egy dal, egy-kettőre megtudom a címét és előadóját, így könnyít a dalválasztáson.

readya: A hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Mariann:
Az biztos, hogy sokkal több mindenre tudnám használni az Androidot, de egyelőre még mindig az ismerkedés elején tartunk. Nekem egyébként már az is csodálatos, hogy késő este, hullafáradtan akár az ágyban, még elalvás előtt is meg tudom nézni gyorsan az emailjeimet.

readya: Megváltoztatta valamilyen formában a szokásaidat a telefonod?
Mariann:
Igen, mostanában mindennap válaszolok az e-mailjeimre – erre a barátaim folyamatosan panaszkodtak, mert túl körülményesnek éreztem, hogy esténként még be kell üzemelni a gépet, hosszasan be kell jelentkezni, stb. Illetve, ha felmerül egy kérdés, amire nem tudjuk a választ, de az internet megadhatja, egy-kettőre megválaszolom. :)

readya: Mit kérdeznél egy Android blog írójától?
Mariann: Mindennap történik olyan Androiddal kapcsolatos dolog, amit érdemes elmesélned az olvasóidnak?
readya: Igen, szinte minden nap történik valami, ezért is olyan izgalmas ez a világ. Azt elmondhatom, hogy sokkal több dologról lenne kedvem írni, mint amennyire időm van. :)

Remélem érdekesnek találtátok a riportot. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (android (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

(x) hirdetés
2011.06.13.

+