MojAndroid
(x) hirdetés

Ismerjétek meg Kittit (alias ktnka11), aki Gazdasági agrármérnökként végzett. Sohasem dolgozott agrár területen, ellenben egy magyar kisvállalkozás lelke, aki a könyveléstől kezdve az irodavezetésig mindennel foglalkozik, kivéve az ipari irányítástechnikával, ami a cég profilja. Kitti egy blogot is vezet, ahol – ahogy ő írja – a konyhai kudarcait és sikereit írja meg. Én pedig csak annyit mondhatok, öröm olyasvalakivel interjút készíteni, aki így reagál. :) Szó szerint így történt:

– Szia, volna kedved szerepelni a Hölgyek és az Android című sorozatomban? :)
Miért ne :)

Az már csak hab a tortán, hogy a hölgy bizony a bátrak közé tartozik, mert bár nem magának csinálta, de a készülékén nem a gyári Éclair van (2.1), hanem a Cyanogenmod féle Gingerbread (2.3). Sőt, legközelebb már magának fog frissíteni, ha minden jól megy.

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Kitti:
Márciusban vettem egy ZTE Bladet, úgyhogy még nagyon friss, ráadásul
egyelőre teljesen elégedett vagyok vele, ezért nem tervezek cserét. Ha
mégis sor kerülne rá akkor azon kívül, hogy mit tud a készülék, az lenne a fő
szempont hogy méretben, súlyban ne legyen ennél nagyobb,
és könnyebben lehessen hozzá tokot szerezni.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Kitti:
Amikor bejött az iPhone, és az egyik barátom vett magának, rögtön tudtam hogy nekem is kell majd egy okostelefon, de nem éreztem úgy hogy ezt megengedhetem magamnak. Most év elején vetették fel, hogy miért nem veszel egy androidosat. Akkor kezdtem el utánanézni, hogy mi is ez pontosan.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Kitti:
Azok az ismerőseim, akikkel nem a twitteren keresztül ismerkedtem meg, nem értik minek nekem (igazából bárkinek is) ilyen telefon. Közülük az egyik lánynak adtam oda, amikor unatkozott, hogy játsszon az Angry Birds-el. Fél órával később már azt mondta, neki is kell egy ilyen.

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Kitti:
Legtöbbet a kommunikációs és közösségi alkalmazásokat használom, de azt hiszem, az átlag felhasználó így van ezzel.  Ezeken kívül főzéshez a Tea Timert használom, aminek imádom a hangját. Google Readert most cseréltem le Feedly-re, nekem sokkal jobban tetszik a design. A kezdetektől a telefonomon van a NetCounter, nagyon praktikusnak tartom, így sokkal egyszerűbb követni a havi adatforgalmam. Az egyik kedvenc fotós alkalmazásom a Little Photo, a sokféle effekt miatt nagyon hamar beleszerettem, az egyetlen hátránya hogy nem lehet azonnal megosztani a képeket másokkal. Napi szinten használom az Expense Managert is, bár amikor megnézem a kimutatásokat általában sokkol az eredmény. Futáshoz Runkeepert tettem fel, zenefelismeréshez egyértelműen Shazam, és nagy kedvenc a Bump, amivel telefonok között szöveget/képet/zenét lehet átvinni (akár iPhone tulajdonosokkal is), bár ezt nem volt még lehetőségem sokszor használni, de nagyon ötletesnek tartom. (A szerk.: igen, igen. Már akartam is írni róla, de sosem volt rá érkezésem. Nagyon hasznos alkalmazás!) Nem hiányolok igazán semmit a Marketről, most a hogy a fizetős alkalmazások is elérhetővé váltak valószínű még kevésbé fogok. Ha szeretnék valamit, akkor ahhoz általában 3-4 appot töltök le, és néhány nap alatt kiderül melyik válik be igazán. Így cseréltem le az alap sms alkalmazást is. Amit szeretnék mostanában az egy olyan fotós alkalmazás, ahol a képeket egymás mellé lehet illeszteni, kollázst készíteni.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Kitti:
A munkaidőm 90%-át számítógép előtt töltöm, úgyhogy olyankor nem igazán használom. Bár sokszor előbb kapom ott a notificationt egy új emailről, mint ahogy a gépemen megjelenik. Munkán kívül állandóan nálam van, imádom hogy mindent azonnal elérek róla. Amióta megvan nem írok kis cetliket azzal amit meg kellene jegyeznem ( az amúgy is felesleges munka volt, mert állandóan elhagytam őket), mindent a telefonom tud. Ezzel tanulok nyelvet, és ha hazamegyek a szüleimhez nem érzem úgy hogy lemaradok a világ dolgairól mert nincs a közelemben egy számítógép, bár ők néha úgy érzik lemaradnak rólam.

readya: Mit vársz egy Android blogtól?
Kitti:
Új alkalmazások bemutatását, friss információkat. Amit én eddig sehol nem találtam de jó lett volna az részletes, laikusoknak szóló leírás a telefon frissítéséről. Nekem az eredeti gyári Rom 2 napig volt a telefonon, most 2.3-as (cyanomodgen) van, és eddig ezt szeretem a legjobban. Nem én frissítettem magamnak, mert hiába olvastam el hogyan kellene, egyszerűen neki sem tudtam kezdeni, mert hiába írják le azt valahol hogy clockwork módba kell tenni a telefont, ha azt nem írják le hogyan kell. Most jutottam el odáig, hogy van sejtésem arról, hogy mit és hogyan lehet csinálni. Remélem legközelebb már egyedül is menni fog. (A szerk.: látjátok, nem minden telefonra készülnek olyan step-by-step leírások, amiket én gyártok SGS-hez :-) )

Remélem érdekesnek találtátok a riportot. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (androlib.blog.hu (@) gmail.com), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2011.06.06.

+