Megérkeztek az Telenor fejlesztésű appok

A Telenor elkészült az első két Androideás alkalmazással, és már előrhető a Marketen a SOS Help és az Autópálya-matrica nevű alkalmazás. A harmadik, Kétkerék névre hallgató alkalmazás első verziója a közeljövőben várható, bétaváltozatát szerkesztőségünk is aktívan teszteli. A SOS Help és az Autpálya-matrica alkalmazások sajtóközleményét a tovább után olvashatjátok.
A két alkalmazás Android Market linkje az egyszerű telepíthetőség kedvéért:
SOS Help
Autópálya-matrica

2011. május 6.

Elkészültek a Telenor első saját fejlesztésű androidos alkalmazásai

2011. május 4-től az Android Marketen és a Telenor honlapjáról is elérhetőek a vállalat által fejlesztett első okostelefon alkalmazások. A gyors mobilos segélykérésre alkalmas S.O.S. Helpet az Androideák ötletpályázat keretében, az autópályamatrica-vásárlást segítő applikációt pedig MobilVásárlás portfóliója részeként készítette el a mobilszolgáltató.

Bár számuk folyamatosan növekszik, az Android Marketen továbbra is kevés magyar nyelvű applikáció érhető el. A Telenor célja, hogy átfogó tájékoztató kampányának részeként hozzájáruljon ahhoz, hogy a felhasználók minél szélesebb körben, anyanyelvükön is élvezhessék az Android nyújtotta előnyöket. Ezt segítik a a már letölthető új, hasznos androidos alkalmazások.

A Telenor első Android workshopján meghirdetett Androideák ötletpályázat egyik győztes applikációjával, az S.O.S. Helppel a bajba került felhasználó jelezheti családjának, barátainak, ismerőseinek, ha segítségre szorul. Az alkalmazást aktiválva az előzetesen kiválasztott telefonszámokra, illetve e-mail címekre érintésre küldi el az androidos okostelefon tulajdonos aktuális tartózkodási helyét. Emellett egy rövid, előre beállítható üzenetet is továbbít, miközben a helyszínen tartózkodókat sípoló hangjelzéssel figyelmezteti.

Magyarországon 2006 márciusa óta lehet mobiltelefonnal autópálya matricát vásárolni. Az elmúlt 5 évben megduplázódott a felhasználók száma: mostanáig nagyjából 220 ezren használták ezt a lehetőséget, összesen közel 2,2 millió mobilos matrica vásárlást bonyolítva. Az ügyfelek évente átlagosan 5 alkalommal fizetnek mobiltelefonjuk segítségével az autópálya használatért. A legnépszerűbb matricafajta a kezdetek óta a személygépkocsikra vásárolt 4 napos (D1), de emellett elérhető számos más, motorra, buszra, teherautóra érvényes matrica is.

Az új, androidos Autópálya-matrica alkalmazás tovább egyszerűsíti a virtuális autópálya matrica vásárlást, segít nyomon követni a már megvásárolt matricák érvényességét, illetve visszanézhetők a korábbi vásárlások részletei is. Az applikáció segítségével az SMS-alapú MobilVásárlás szolgáltatás keretein belül rendelkezésre álló valamennyi autópálya matrica típus elérhető.

Az Androideák pályázat másik két nyertes alkalmazásának fejlesztésén jelenleg is dolgozik a Telenor: a Magyar Apps és a Kerékpáros térkép hamarosan elérhető lesz az androidos felhasználók számára.

Az S.O.S. Help és az Autópálya-matrica alkalmazás díjmentesen letölthető az Android Marketről, illetve a Telenor Magyarország weboldaláról.

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
, , , , , , ,

About hírdroid

Az Androidportál hírdoidja. Érdekes hírek, események, alkalmazások, minden érdekli, ami Android.
View all posts by hírdroid →