MojAndroid
(x) hirdetés

Mai interjúalanyunk Béres Alexandra. A sorozat elindításakor álmodni sem mertünk volna róla, hogy híres emberek is szerepelni fognak, de Nyilas Orsi (emlékeztek még rá? Az első interjúban válaszolt kérdéseinkre) felajánlotta, hogy közvetít és összehozza az interjú lehetőségét. Alexandra pedig elsőre igent mondott a megkeresésre. Ezt nagyon köszönjük, hiszen a sok munkája és a családja (van egy pici lánya) mellett szakított időt a kis blogunkra.

Minél többet adsz, annál gazdagabb vagy!

Alexandrát nem kell senkinek bemutatnunk, hiszen Fitness magyar-, Európa-, és világbajnoknőnket mindenki ismeri. De vajon azt tudtátok róla, hogy nagyon sokat tett a magyar Curling sportért és Curling magyar bajnok is? A riporterről pedig már tudjátok, hogy Barca rajongó, így ezt az információt muszáj megosztanom honlapjáról: "Legjobb nyaralás: Barcelona a családommal".

readya: Milyen készüléket használsz és miért? Tudatosan Androidos mobilt kerestél?
Béres Alexandra: Egy HTC Desire HD készüléket biztosított számomra a Telenor. Azért szeretem, mert elég nagy méretű kijelzője van ahhoz, hogy lássam rajta az összes számomra fontos információt: leveleket, csatolmányokat, dokumentumokat, képeket.

readya: Hogyan változtatta meg a szokásaidat/hétköznapjaidat a készülék?
Béres Alexandra: A mindennapjaim részévé vált a készülék. Nem használok térképet, hiszen ott van a telefonon. Leszoktam a papír alapú jegyzetelésről is. Ha nincs nálam a készülék, a hiányát észre szoktam venni. :)
Ami nagyon jó, hogy egész nap el tudom érni a levelezésemet. Naponta 50-100 fontos e-mailt kapok forgatásokról, design kérdésekről és így tovább. Korábban a kislányom lefektetése után ültem le a gép elé este és válaszolgattam meg a leveleket. Ez elég fárasztó és terhes feladat volt. A telefonomnak köszönhetően ez már nem teher, hiszen napközben fel tudom dolgozni a postaládám tartalmát.

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Béres Alexandra: A készülék alap alkalmazásait használom a legtöbbet: sms, mms, naptár, levelezés. Ezeken kívül az Árfolyam Figyelőt, a beépített böngészőt, a Soundhound zenefelismerő, a Google Maps és a CardioTrainer alkalmazásokat szoktam használni. Néha előkerül a YouTube is. :) Játékok nincsenek a telefonon, nem szoktam játszani. Igazából nem hiányolok semmit, amire szeretném, arra tudom használni a készüléket.

readya: Panna ugyan még kicsi, de hogy látod, érdeklődik a telefonod iránt? Szoktatok esetleg együtt játszani?
Béres Alexandra: Nem szokott játszani ő sem. Panna önmagát szereti nézni a telefonon. Videókat és fényképeket szoktam készíteni, amit meg tudok mutatni a nagyszülőknek illetve a férjemnek. Ezeket nézegeti szívesen Panna. Még csak pár szót tud, ezért így szokta mondani: "Panna babát telefonon".

readya: Szoktál olvasni Android blogokat vagy esetleg máshonnan szerzed be a szükséges információkat?
Béres Alexandra: Híreket szoktam olvasni a készüléken, blogokat nem igazán. Leginkább barátoktól, ismerősöktől szoktam információkat kapni illetve ők szoktak ajánlani alkalmazásokat is.

Remélem érdekesnek találtátok a riportot. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (androlib.blog.hu(@)gmail.com), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2011.05.02.

+