Okostelefon FroYo-val 87 dollárért – honnan máshonnan, Kínából

Zseniális kis cikket/videót találtam a minap a netet böngészgetve: Charbax nevű úriember elment Shenzen-be, és a fejébe vette, hogy megtalálja a legolcsóbb használható okostelefont.

4 nap keresgélés után rálelt a Mediatek MTK6516 típusú csodára, amit átszámítva 87, azaz nyolcvanhét dollárért meg is vett. Ez jelenlegi árfolyamon számolva 15735 Forint, se kevesebb, és főleg: se több.

Ennyi pénzért szinte teljes értékű telefont kapsz – lelövöm a poént: az egyetlen dolog, amit nem tud, az a 3G. (GPRS és EDGE támogatás van benne.) Cserébe tudja a következőket:

  • 460 MHz-es ARM9 CPU
  • 260 MHz DSP (tehát rissz-rosszul azért lejátszik videókat és mennek rajta játékok, a lassú CPU ellenére)
  • 256 MB RAM
  • 3,5″-es kapacitív 320×480 pixeles kijelző
  • Android 2.2
  • Dual SIM, négynormás GSM
  • 2 Megapixeles kamera
  • WiFi, FM rádió, AGPS, max. 32 GB MicroSD, és állítólagos 200 órás standby idő

Zseniális! 87 dollárért vesztegetnek tehát egy olyan eszközt, ami ugyan lassú procival rendelkezik, de elfut rajta a Froyo, és tulajdonképpen minden benne van, ami kell ma egy okostelefonban. Ráadásul Dual SIM, amit nem nagyon látni a mai okostelefon felhozatalban. Tökéletes fejlesztői telefon lehet, vagy ütős-vágós telefon, főleg ha valahogy rá lehet haxolni valami nagyon lebutított/felgyorsított AOSP alapú Androidot, hogy a 460 MHz-et ne érezze annyira az ember.

Látszik az is, hogy a (bizonyára jólfizetett) kínai terméktervező szakemberek khm. erős inspirációt merítettek a HTC Desire formatervéből, de persze a középső gombba nem került trackpad, mint a forrásmunkánál.

Charbax barátunk videót is készített a telefonról:

[video:http://www.youtube.com/watch?v=rg-pJq32R5Q]

Ezután már csak egy kérdés maradt: nem megy valaki Kínába?

(A telefonról további fotók találhatók Charbax eredeti cikkének alján.)

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
, , , , , , ,

About lipilee

Napközben project manager és architect, azon kívül apa, bringás, zenész, és blogger. Fő lelőhelye Hollandia, illetve Instagram és Twitter.
View all posts by lipilee →