MojAndroid

Egy hobbi testépítő barátom tanácsait követve, idén elkezdtem egy edzés füzetet vezetni. Ezt a kis noteszt becsületesen hordozgattam le magammal a terembe és folyton folyvást jegyzetelgettem milyen izomcsoportra, milyen gyakorlatok csinálok, hány set-et, milyen súlyokkal, stb. . Ez alapján viszonylag jól nyomon lehet követni a fejlődést.

Egyik nap kipattant a fejemből, hogy biztosan készített már valaki egy app-ot ennek a füzetesdi megoldásnak a helyettesítésére. Kicsit szétnéztem neten, ahol 2-3 ilyen workout-os programba ütköztem. Ezek közül is a szerintem legjobbnak ítélt Jefit-ről írnék pár szót.

Mire is jó ez az app? Mint ahogy a korábbiakban írtam, az edzés dokumentálására. Persze ezen felül rengeteg plussz dolgot találunk benne…

Kicsit részletesebben:

A telepítés után be kell regelnünk (egy két alap adat megadásával) az app használatához . Ezt követően szétnézve a kezdőképernyőn a menüben az alábbi pontokat találjuk:

Routine: beállíthatjuk az edzésnapokat, illetve az edzésnapokhoz tartozó izomcsoportokat, ezen belül pedig az elvégzett gyakorlatokat, és az ismétlések között lévő pihenőidőt. Itt indíthatjuk továbbá el az edzés kezdetekor a kiválasztott naphoz tartozó tervünket, mely “végigkíséri az edzésünket” kontrolálva a pihenőideket (rezgő vagy hangjelzés). Az egyes setek után az app kérni fogja az ismétlés számot és a súlyt amivel dolgoztunk, melyet regisztrál és felajánl lehetséges következő set súlyokat is.

Exercise: a routine elkészítésének megkönnyítéséhez, illetve új gyakorlatok megismeréséhez tartalmaz leírásokat, és ha telepítjük az animációs adatbázisát (kb 15Mb, kártyára pakolható), akkor minden gyakorlat elvégézését mutató gif-eket. Egy monstrum anatómiai figura segíti az izomcsoportok és gyakorlatok közti navigálást.

My Stats: profil adataink, + súly, magasság, testzsír%, egyéb test kerület méretek megadása, főbb gyakorlatokban elért legnagyobb tömegek regisztrálása, majd változásainak követése.

Logs: Egy naptár, melyben nyomon követhetőek az egyes napokon történt edzések, illetve az elkövetkező edzések láthatóak.

Profile: User beállítások, célok meghatározása a my statnál megadott értékekkel összhangban, stb..

Preferences: mértékegységek, jelzések pl setek közti pihenőidő lejártakor, + egyéb beállítások.

Synchronize: A http://jefit.com honlapon (ahova az app a telepítés elején kéri a regelést) szintén minden beállítható, a routine-től kezdve tényleg minden, melyet ezzel a gombbal beszinkronizálhatunk telefonunkra, és természetesen vissza. Így az edzés befejeztével egy egyszerű gombnyomásra, minden adatunk bekerül a netes adatbázisunkba is. Célszerű pl. az edzésterveket neten összerakni és ezt leszinkronizálni a telefonra (haladósabb).

About: About.

Az egyes gyakorlatoknál az idő előrehaladtával diagramon rajzoltathatjuk ki a használt súlyok növekedését vagy épp csökkenését. Nyomon követhetjük különböző indexeink, méreteink változását. Tökéletesen le lehet dokumentálni mindent és nézni / vizsgálni a fejlődést vagy épp hanyatlást :) . Véleményem szerint a kondisoknak megér egy próbát, nagyon hasznos alkalmazás! Marketből letölthető az animációs pack-al együtt (ezt a program ajánlja majd fel, nem kell külön keresni).

 

 

Sim
2011.04.17.

+