MojAndroid
(x) hirdetés

Ha ROM cserére adja az ember a fejét, akkor szükség lehet egy gyári ROM telepítésére. A Defy ROM-ok sbf fájlokban érhetőek el (bár más telefonoknál is ezt a módszert használják), és egy RSD nevű programmal kell telepíteni őket windows alatt. Ha Te is Linux rendszert használsz, akkor biztosan örülni fogsz, hogy nem kell az RSD Lite miatt windowst telepítened (wine-al nem működik együtt), mert van Linuxra írt program, amivel telepítheted ezeket az sbf fájlokat. Lássuk hát, hogyan kell Linux alatt ROM-ot cserélni!

1. Látogass el a http://blog.opticaldelusion.org/ oldalra, és töltsd le a legfrissebb sbf-flash szkriptet.

2. Indíts el egy terminált, és adj futtatás jogot a fájlnak:

chmod +x sbf_flash

3. Töltsd le a telepíteni kívánt ROM-ot. Defy esetén: innen leszedhető az összes gyári rom: http://and-developers.com/sbf:defy

4. A telefonodat indítsd el “Bootloader” módba. Defy esetén: Kikapcsolt állapotban tartsd nyomva a hangerő fel és a bekapcsoló gombot, amíg felvillan a képernyő háttérvilágítása.

5. Csatlakoztasd USB kábellel a számítógéphez a telefonod.

6. Majd a számítógépen, a megnyitott Terminálban, az alábbi paranccsal telepítsd az sbf fájlt (a pédában a 2.51.1 CEE romot) 

sudo sbf_flash JRDNEM_U3_2.51.1_DEBLUR_P3_SIGN_SIGNED_UCAJRDNEMARAB1B80AA030.0R_USAJORDANRTCEE_P031_A020_HWp3_Service1FF.sbf

A telepítés végén a program újraindítja a telefonod. Ennyi volt.

2011.04.13.

+