MojAndroid
(x) hirdetés

Szabó Laura senior tanácsadói munkakörben dolgozik a Carnation-nél. Online kommunikációs témakörben ad tanácsokat, webes, fejlesztési és kreatív projekteket menedzsel illetve mobilalkalmazásokkal kapcsolatos projekteket is vezet.

Mindig rengeteg digitális kütyü volt/van körülöttem és erősen netfüggő vagyok :)

Számítógép és laptop oldalon Macintosh-t használ, viszont telefonként a nyíltság és a nagyobb készülékválaszték miatt az Android lett a nyerő. (A szerk.: ha szabad ezt, ugyanígy vagyok vele én is :) ) 

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Laura: Egy HTC Wildfiret használok és egy HTC Desire HD-t szeretnék :) A HTC márka bevált, de nagyobb kijelzőt, gyorsabb hardvert szeretnék. A Wildfire kijelzője elég kicsi már.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Laura: A Wildfire volt az első ilyen a kezemben, azóta a munkahelyemnek köszönhetően több Androidos készüléket is kipróbáltam. A Carnation Zrt, ahol senior tanácsadóként dolgozom számos ügyfelének fejleszt Androidos alkalmazásokat, köztük a Telenornak is. A fejlesztéseknek köszönhetően sokféle készülék volt már a kezemben, és részt vettem több Androidos alkalmazás tervezésében is.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Laura: Amikor Londonban voltam pár napot nagyon hiányzott a mindennapi életben olyan jól megszokott mobilnet közelsége :) Ez csak kezdetben volt így, ugyanis a reptéren osztogattak SIM kártyákat, amikről rövid utánajárás után kiderült, hogy 10 fontért korlátlan netezést biztosítanak 1 hónapig. Persze nekünk csak erre a pár napra kellett, de így is a városnézés, mászkálás közben jó volt, hogy térképet azonnal tudtunk nézni, és a londoni tömegközlekedéshez is lehetett találni olyan alkalmazást, ami segített útvonalat tervezni.
A másik történetem az már nem tudom pontosan melyik alkalmazással volt, amikor síelés közben lemértük az alkalmazás segítségével a maximum és átlag sebességet. Akkor meg is lepődtem rajta, hogy hát igen, ez elég gyors :)

readya: Melyik a kedvenc Android alkalmazásod és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Laura: Alapvetően nekem azok jönnek be legjobban, amik lokáció alapúak, tehát arra épülnek, hogy én hol vagyok és ahhoz nyújtanak nekem valami pluszt, legyen az étteremkereső, közlekedést segítő idegen helyen (mint fentebb). A mobilkészüléknek szerintem ez a legnagyobb előnye egy laptoppal szemben, amellett, hogy mindig nálam lehet :) Az új applikáció ötleteknél is erre helyezzük a hangsúlyt: mindig valami olyan pluszt adni a felhasználónak, ami kifejezetten a mobilkészüléket veszi alapul, azt hogy a telefont útközben, utcán, tehát nem bent a szobában a gép mellett használjuk.

readya: Miért jó egy hölgynek Androidos telefont használni?
Laura: Könnyen használható, állandóan netközelben lehetek. Szeretem azt, hogy mindig meg tudok nézni bármit, ami eszembe jut, és azt is, hogy nálam van a levelezésem. Leggyakrabban Gmailt, Gtlakot és Opera minit használok, meg barátokkal a Google Latitudet.

readya: Mit vársz egy Android blogtól?
Laura: Én legjobban a készülékekről szóló reviewkat szeretem :) Kb. hetente cserélgetném a mindenféle kütyüimet (nem csak telefont), ha tehetném. Mivel ez azért nem megy, szívesen olvasok róluk, vagy nézek videókat a témában.
 

Remélem érdekesnek találtátok a riportot. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (androlib.blog.hu(@)gmail.com), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

(x) hirdetés
2011.04.04.

+