MojAndroid
(x) hirdetés

Többen kérdeztetek az elmúlt időszakban az újabb és újabb ROM-ok ügyében, ezért gondoltam írok pár sort erről. Illetve azt vettem észre, hogy egyre több Galaxy S tulajdonos van, de sokan nem használják az apró, de annál hasznosabb kényelmi funkciókat, amiket a Samsung által készített Android tud. A ROM-okról csak annyit tudok mondani, hogy akinek JPY (2.2.1) van, annak nem kell frissítenie mert az összes mostanában megjelent ROM JPY alapján készült build. Konkrétan a Samsung elkezdte Európa és Ázsia szerte frissíteni erre a buildre a telefonokat, ezért érkeznek egymás után a különböző verziók. Remélhetőleg a magyar, hivatalos frissítés is hamarosan megérkezik KIES-re. Utána pedig jöhet a Gingerbread (amiből már béta build elérhető).
Egyetlen kivétel van, mégpedig a legújabb 2.2.1, az XWJS8. Ez új modemet kapott: JQ1 (JPY helyett). Ennek sem javaslom a felrakását. Semmi izgalmasat nem hoz, nem lesz jobb a performancia, ellenben mindig hiba lehetőség egy odin művelet.

UPDATE: javítottam egy kicsit. Tesztelve, a többi 2.2-es Samsung is tudja ezeket a gyári tárcsázóval és a képernyőképet is. Természetesen amelyiken nincs elől kamera, ott a videóhívás lehetősége nincs.

Most pedig nézzük a kényelmi funkciókat. Először a screen capture, azaz képernyőkép készítése funkciót mutatom be. UPDATE: Ezeket az összes 2.2 vagy újabb verzióval rendelkező Samsung tudja, nem csak a Galaxy S (Galaxy 3 és Galaxy Ace telefonokon tesztelve). Tartsd nyomva a vissza (back) gombot, majd nyomd meg a középső (home) gombot és máris elkészül a képernyőkép, amit a galériában a ScreenCapture mappában találsz. Ilyen egyszerű.
Sokan nem tudják, de a névjegyek menüben egy halom kényelmi funkció áll rendelkezésünkre. Ha a listában egy névjegyen a képre bökünk, feljön egy kis popup ablak, amiből lehet hívást illetve videóhívást kezdeményezni, sms-t küldeni és megtekinteni a névjegyet.

A másik két kényelmi funkció pedig, ha a listában egy névjegyen elhúzzuk az ujjunkat jobbra, akkor már hívja is a készülék, míg ha balra tesszük ugyanezt, akkor az üzenetküldés alkalmazás nyílik meg és a címzett természetesen az adott névjegy lesz. Tudom, hogy sokan ismerik ezeket a funkciókat, de nem kevesen vannak akik nem. Márpedig ha van egy ilyen remek készüléke az embernek, vétek nem kihasználni a lehetőségeit.

2011.03.20.

+