MojAndroid
(x) hirdetés

Gondoltam a tegnapi első ismerkedésünket ma egy kicsit elmélyítem a Samsung Galaxy Store-ral. Mivel a Samsung jóvoltávól nálam vendégeskedik egy Samsung Galaxy Ace így minden további nélkül be tudtam jutni a Galaxy Store vásárlási felületére.

Első lépésem persze az volt, hogy próbára tettem a rendszert, vajon mit szól, ha Galaxy Tab user agent stringet adok meg az asztali böngészőmnek. Ezt a “támadást” sikerrel védte a Galaxy Store, így fogtam, bepüföltem az Ace böngészőjébe a címet, s elindítottam a vásárlási folyamatot. A dolog tulajdonképpen nem bonyolult olyanok számára, akik már többször vásároltak az interneten. Akik ebben nem jártasak, azoknak okozhat a dolog némi fejtörést, de azért nem igényel pilótavizsgát egy-egy játék megvásárlása. 

Miután kiválasztottam a Bejeweled játékot (a Galaxy S verziót vettem az Ace-ra. Mindjárt kiderül milyen megfontolásból), fizettem (ez mondjuk jóval egyszerűbb lenne számítógépen) az Otp rendszerében, s visszakerültem a letöltéshez. A letöltés viszonylag lassan ment, de siker koronázta a dolgot. Az Ace-en már be volt pipálva a nem market alkalmazások telepítése, így nem volt gond a telepítéssel sem (ezt a Samsung az újabb telefonjain akkor automatikusan bepipálja majd?).

A játék, mint látható a galériában, sikeresen elindult az Ace-n, egyetlen gond, hogy nem annak a felbontására lett tervezve. Viszont itt jön a hátsó gondolat, ami miatt a Galaxy S verziót választottam. Vajh fut-e az imént vásárolt alkalmazás a Nexus One készülékemen. Mielőtt azonban ezzel próbálkoztam a telepítés után visszaérkeztem a böngészőben, ahol ott virított a letöltés gomb. Kiváncsi voltam, hogy engedik-e mégegyszer letölteni. Elvileg nem, gyakorlatilag elindult a letöltés mégegyszer. (ez természetesen nem baj, mert ha megszakadt volna a letöltés itt tudom újra kezdeni)

Az Ace egyébként is az USB kábel végén lógott a screenshotok miatt, így pikkpakk felmountoltam az SD kártyát, s átmásoltam a játékot. Ezután pedig telefont cseréltem, s felmásoltam a saját telefonomra. A N1 minden problémázás nélkül telepítette az alkalmazást, s az tökéletesen fut (hiszen erre a felbontásra készült).

És a kérdések, amit ez felvet a mai kalandozásom: Miért korlátozza Samsung telefonokra a Galaxy Store-t a gyártó, hiszen azok tökéletesen futnak más készülékeken is? Miért nem vásárolhatok számítógépről? A letöltött alkalmazás jogilag kinek a birtoka? Az ászf keményen fogalmaz, a kérdések rovat csak azt mondja, hogy egyszer telepíthető az alkalmazás.

Hamarosan további információkkal jelentkezünk…

screenshotok

Fent a kaland dokumentálásaként készült képek. És újra megjegyzem, hogy örömmel üdvözöljük a Samsung Galaxy Store-t, s a bejegyzés egyetlen célja annak bemutatása, illetve a lehetséges kiskapuk feltérképezése volt. A Galaxy Store-ban vásárolt alkalmazások a letöltő telefonjára telepíthetőek, azok tovább nem adhatóak. A játékot csak Proof of Concept telepítettem a Nexusra próbaképpen. A cikk megírása után töröltem azt.

2011.03.02.

+