MojAndroid
(x) hirdetés

Rootolásnak indult, de végül csak frissítés lett belőle…

A Google kitolta Nexus One és Nexus S készülékekre a 2.3.3 OTA (Over The Air) frissítéseket. Ezek frissítések, nem teljes romok, így nem lehet őket letölteni, s azonnal telepíteni. Viszont a frissítés fájlok elérhetőek, ha valakinek esetleg nem érkezett meg a telefonjára, vagy éppen nem tiszta FRG83G 2.2.2 romot használ. [Nexus S, Nexus One].

Mivel Nexus One telefonom van, így most ezt veszem górcső alá. Mit kell tenni, ha valaki, mint én is esetleg letért a Google által kijelölt útról. Vagyis nem FRG83G (2.2.2) ROM van a telefonodon. Az enyémen Geo411 remek 2.3.1 romja futott egészen ma reggelig. Így az első feladat a megfelelő FRG83G beszerzése volt, s ezután ennek a fent linkelt fájllal való frissítése.

Az FRG83G-t dsixda munkájának köszönhetően hamarosan letöltöttem innen. Majd egy full wipe (teljes gyári adatokra való visszaállás) következett. Ezután az Amon Ra 2.2.1 Recovery segítségével feltettem a 2.2.2-t. Ez egy bootolás erejéig maradt, majd a Recoveryből fel is tettem a 2.3.3 update image-et. Ezt csak úgy lehetett megtenni, hogy kikapcsoltam a signature ellenörzést. Így viszont sikeres volt a flashelés.

A 2.3.3 most teljesen úgy néz ki a N1-on, ahogy a Google azt elképzelte. Felülírtam a Recoveryt, s mindent vele. Nincs root, nincs semmi customizálás. Egyelőre jó így, bár már bizsereg a tenyerem, hogy megint belenyúlhassak egy kicsit a rendszerbe. A következő kaland már most látom a rendszer rootolása lesz a superuser app telepítésével, majd busybox kerül a telefonra. Aztán pedig főzök magamnak saját romot, saját apk verziókkal, hogy friss telepítésnél rögtön minden használatos alkalmazásom már a telefonon legyen. Ezután azt a romot tartom majd frissen.

Elképszetően sok lehetőség van előttünk, s a nap csak 24 óra…

2011.02.25.

+