MojAndroid
(x) hirdetés

Mostantól a weben és mobilon is láthatjuk mennyire is lehet közlekedni Magyarországon a Google Maps segítségével. Az anonim adatgyűjtésnek néha van értelme és annak is, ha ezt engedélyezzük. :) Bővebb leírást a Google Magyarország blogján olvashattok a funkcióról. Ami számunkra fontos, hogy a forgalom layert bekapcsolva, akár mobilon is megnézhetjük merre érdemes menni és merre nem.

A színek a forgalom erősségét jelzik:
Zöld: jó közlekedési viszonyok, a sebesség a megengedettnek megfelelő
Sárga: lassabb forgalom, sebesség a megengedett alatt
Piros: rossz közlekedési viszonyok, lassú forgalom vagy dugó
Piros/fekete: komoly torlódás, dugó.

Azt pedig különösen nagy dolognak tartom, hogy Európában a 4. ország vagyunk, ahol ez a szolgáltatás elérhető.

A szolgáltatás, mely a Térkép egy speciális rétegeként jelenik meg, valós idejű adatokat nyújt az ország főbb útvonalainak forgalmi helyzetéről. A közeljövőben a felhasználók – a korábbi forgalmi adatok alapján – akár már vasárnap este utánanézhetnek majd annak is, hogy néz ki egy tipikus kedd reggeli forgalom a használni kívánt útvonalon. Magyarország Európában a negyedik ország, ahol az egész országra kiterjedő közlekedési információszolgáltatás elindul.

Képen pedig így néz ki:

Külön posztot nem szántam ennek a videónak, de ha van kedvetek nézzétek meg. 3 percben a világon 2011 januárjáig aktivált Androidos telefonok hogyan néznek ki földrajzi eloszlásban. A Motorola Droid és a Samsung Galaxy S megjelenése utáni változásokra is érdemes figyelni. Egészen jól látható, hogy mekkora igény volt ezekre a felső kategóriás, Android hajtotta készülékekre.

2011.02.24.

+