MojAndroid
(x) hirdetés

A Mobile World Congress csinnadrattájában valószínűleg meg fog bújni egy kis spanyol cég, a GeeksPhone. Az ő küldetésük az, hogy out-of-the-box rootolt telefonokkal lássák el az arra érzékeny felhasználókat úgy, hogy emellé garancia is jár.

Eddig egy eszközt adtak ki, ez ONE névre hallgatott, és jelenleg nincs belőle raktáron. A ONE hardware billentyűzettel, 528 MHz-es processzorral, 256 MB RAM-mal és 512 MB ROM-mal készült – tehát nem volt különösen erős eszköz, de a rootolás és a hardware billentyűzet miatt mindenképp rászolgált a nevére.

A Mobile World Congress keretén belül tervezik piacra dobni a ZERO kódnévre hallgató utódot. A nem túl bőbeszédű Wiki szerint belépőszintű telefonról van szó, amit a képek is alátámasztanak – inkább szappantartó, mint high end telefon. És ugyanúgy “early 2011”-re datálják a TWO kódnevű, high-end készülék piaci debutálását is – részlet erről sincs, úgyhogy kíváncsian várjuk.

Ami viszont van: a napokban látott napvilágot egy videó, amin a ZERO menürendszerében mászkálnak, alkalmazásokat indítanak, stb. A videó végén egyértelműen a CyanogenMod boot képernyője látszik, és bár hivatalosan nincsenek a CyanogenMod csapattal partnerségben, nem lenne rossz a legjobb custom ROM-ot kapni a telefonnal. (Videó lent látható.)

Érdekes, szimpatikus kis kezdeményezésnek tűnik tehát a GeeksPhone, tudósítunk, amint további részletek látnak napvilágot.

 

2011.02.10.

+