MojAndroid
(x) hirdetés

Hajdanában, ezen évezred elején született egy játék ilyen címmel már. A minap egy keresés miatt találkoztam megint ezzel a játékkal, nosztalgiából gyorsan feltelepítettem a pc-re. Elégedetten dőltem hátra, s megnyugodtam – az idő nem fogott rajta. Valóban nincs csilli-villi grafikája, valóban elég volt akkoriban még százegynehány Mhz-s processzor is a játék futtatásához, viszont hangulatot teremtett. Bocsánat, Hangulat. Így a helyes.

Pc-s játékról beszélek Androidos Portálon… Nem, nem kell félreérteni, mivel örömmel jelenthetem be, hogy immáron a játék elérhető Androidos telefonokon! Mindezt a Herocraft kiadónak köszönhetjük. (Az eredeti Pc-s játék leíráshoz klikk ide: Majesty teszt – Forrás:PC-Guru)

Egy mesés, mágikus világba csöppesz, ahol kivételesen nem jobbágyként születsz, s nem kell minden lépcsőfokot végigjárnod, vagy kóbor sárkány karmai közül királylányt kiszabadítanod, hogy az ország uralkodójává válhas. Itt már eleve uralkodónak születsz, megszólításod ekképpen alakul: Őfelsége.

Ezennel tudatjuk, hogy nagy örömünkre szolgálna, ha a felfedezetlen területek száma meglehetőst csökkentetnék!

Birodalomépítés, de nem az eddig megszokott módon. Eddig az volt a szokás, hogy bizonyos alapanyagokból kellett felépíteni épületeket, megrendelni egységeket. Ilyen alap játékok pl. az Age of Empire sorozat, vagy a Warcraft, Starcraft sorozatok. Jelen esetben Őfelsége nem Istenként tevékenykedik, csak Istvánként.

Őfelsége! A Trollok már a spájzban vannak!

A birodalom kiépítésére, megszilárdítására Hősökre lesz szükséged. A hősök viszont nem mindig tesznek eleget a királyi utasításaidnak. Ilyenek ezek a mai hősök. Hogy mégis úgy alakuljanak a birodalom dolgai, ahogy a szeretett uralkodó akarja, némi arany rááldozásával megteheti Őfelsége.
Ellenségek, ellenséges helyek megjelölésével vérdíjat tűzhetsz ki – ezzel ösztönzöd Hőseid, hogy ugyan hagyják hátra a kényelmes szálláshelyüket, vagy a bevásárlókörútjukat.

Kikből állnak a hőseid? Harcos, Zsivány, Mágus. Eleinte belőlük választhatsz, a későbbiekben a királyi palota fejlesztésével újabb karakterosztályok érhetőek el, ilyen a Nekromanta, a Gyógyító vagy a Paplovag.A Nekromantákkal óvatosan Felséged… Nem szívesen látják maguk mellett a Gyógyítókat, s ahogy hírlik a viszony kölcsönös.

Hőseid szeretnek elkóborolni, viszont kóborlásuk irányát terelheted is: Felfedező Jutalom elhelyezésével a Hősök elmászkálnak a térkép másik oldalára is – megfelelő összeg hallattán többen is nekilódulnak.

A kalandozásaik során találkozhatnak ellenséges lényekkel. Hogy megóvják magukat, építtes Piacot, ahol Gyógyitalt, vagy Védelmező Medált vásárolhatnak maguknak. A közelharci támadások szemben pedig a Kovácsműhely fejlesztése jelent majd megoldást.

A Palota bővítésével elérhető lesz Őfelsége számára a Könyvtár, mely segítségével már tenmagad is varázsolhatsz.

Őfelsége, meghalt Gandalf!

A birodalmad növeléséhez pénz kell. Arany, arany, arany. Az adószedők megfelelő bevételhez juttathatják a királyságot. Rájuk tappintva (klikkelve), növelhető a beszedendő aranyak mennyisége.

A Palota védelmére Őrtornyok állnak rendelkezésedre, s ha nem fordítasz hátat a gnómoknak, az épületek erősebbek lesznek, valamint a rongálások is hamarabb megjavíttatnak.

Ha nem elég kihívás adott küldetés arany fokozatú teljesítése, összemérheted az erőd a szomszédos Királyok teljesítményével. Mágikus úton történik az üzenet továbbítása, s erről eredménylista is közhírré adatik. 

 

Aranyos lett a grafika, jók a mapok, megfelelő portolása a nagy elődnek az érintőképernyős telefonokra. Vigyázat – függőséget okozhat a királykodás! Motorola Defyn játszok vele, a felbontással semmi gondom. Ami bosszant: kilépést követően ugat a Watchdog. A memóriába maradva zabál rendesen a kis dög – kézzel kell lelőni. Egyszer-egyszer elszállt játék közben, igyekszem rövidebb időszakonként menteni ezért. Ahogy nézem, folyamatosan jön a frissítés a játékra, kellő ideig uralkodhatok tehát. Legalább itt legyek Király, s ne csak István.

 

2011.02.03.

+