MojAndroid
(x) hirdetés

Tesla Coil SoftwareUnja már Ön, hogy a lock screen a telefonján semmi másra nem jó, mint a lezárt telefont “feloldalni”?

Unja már Ön a CyanogenMod felhasználók gyorsaságát, hogy közvetlen csúszkával érik el a telefont, vagy az üzenetközpontjukat (legyen az email, vagy SMS)?

Unja már Ön, hogy a közértben sose köszön vissza az eladó?

Önnek a WidgetLocker-re van szüksége Önnek!

A TeslaCoil Software WidgetLocker alkalmazása megállítja a hajhullást, és emellett szabadon konfigurálható bármilyen csúszka kihelyezésére a lock screenen. A CyanogenMod alapkiszerelésben szállított 4 csúszkájához képest akár 150%-kal több csúszkát helyezhet el Ön a lock screen-jét Ön!

Hogy kicsit komolyabban belemenjünk, a default “feloldom, lehalkítom” funkciókon felül igazán könnyen kitehető bármilyen extra funkcionalitás: csúszka formájában pl. alkalmazásindítók (lenti példánkon egy FoursQuare venue shortcut, camera, SMS központ), bármely widget, de akár szimla parancsikonok is, mintha csak a home screen-re húznád ki őket. A lent bemutatott példa igazán túlzsúfoltra sikerült, nyilván lehet ezt gusztussal is csinálni, de a lényeg látszik: ha tipikusan mondjuk 4 alkalmazást szoktál gyorsan indítani, azokat célszerű így kipakolni, és megspóroltál 1-2 lépést az indítási folyamatban.

A konfigurálási folyamat egy egészen rövid (talán 3 lépésből álló) olvasgatós intro után intuitív, ezután az alkalmazás “lenyúlja” a home gomb kapcsolatot, vagyis home gomb nyomásra igazából ő indul el. Ennek valami technikai oka van (a FAQ-ban le van írva, de kit érdekel), egyébként utána a saját launchered indul továbbra is.

Ha pedig már úgyis konfigolsz, és véletlenül időd is van, mindenféle aranyos extra effekteket építhetsz a lock screenbe:

  • Használhatod a kamera elsütőt, vagy a trackballt a feloldáshoz (már ahol van)
  • MEgszabhatod, hogy lezárt módban melyik gombokra figyeljen a rendszer (pl.: hangerő gombok, keresőgomb, Menu…)
  • Természetesen hátteret válthatsz (alapból a launchered hátterét használja, így logikus); a háttér sötétségét is beállíthatod
  • “Slider”-t válthatsz, és itt ne Maximilian Arturo professzor jusson eszedbe, hanem a képernyőzárat feloldó csúszka kinézetére: használhatod a WidgetLocker sajátját, a stock Android kinézetet, HTC Sense kinézetet, sőt, iPhone-os stílust is! Ha úgy tetszik, még hangot is adhatsz neki.

Az egyetlen korlátozottan zavaró dolog az alkalmazással az, hogy a notification bar-ban mindig ott figyel a WidgetLocker ikon. Ez kikapcsolható, de a beállításhoz oda van írva a figyelmeztetés: ha a notification ki van kapcsolva, előfordulhat, hogy az Android OS kipakolja backgroundba az alkalmazást – vagyis felfüggeszti.

Ami pedig nem idegesítő, de zavaró körülmény: az alkalmazás fizetős, 1,99 dollárt kóstál. Szerencsére a TeslaCoil gondolt a fizetős Markettel nem megáldott felhasználókra, és az alkalmazás PayPal segítségével is megvárásolható. (A lenti QR a fizetős Marketre visz, ha van Market Enablered. Ha nincs, használd a PayPal-os linket.)

Az eladó persze ezután sem fog visszaköszönni, de a WidgetLocker-rel újabb extra usability-t ajándékozhatunk a kedvenc telefonunknak.

2011.02.01.

+