MojAndroid
(x) hirdetés

Tömören: nagyon jól sikerült a Telenor második Androidos workshopja. A hangom még nem egészen jött meg, de ez igazából elenyésző kényelmetlenség a cserébe kapott remek programért.

A program kötelező évértékeléssel kezdődött, ezzel semmi baj nincs (félreértés ne essék), nyilván inkább a meghívott sajtó és üzleti partnerek képviselőinek szólt, mint nekünk, “szakbloggereknek”. Ami talán kiemelendő a magamfajta geek szemszögéből is, az a Telenor hálózatfejlesztési projektje, amelynek keretében a teljes hálózat egységesítve lesz, brutálisan megkönnyítve a későbbi fejlesztést, upgrade-et nagyobb sávszélességű technológiákra (mint pl. az LTE).

Az értékelés után pedig egyből lecsóba csapás következett, és Eszter, a Telenor szocmédia guruja kihirdette-megajándékozta az Androideák 10 legjobbját, köztük a győzteseket. A 3 legjobb ötletgazda (Fehér Tamás – kerékpáros térkép; Rózsás Alexandra – SOS; Püspök László – MagyarApps) egy-egy Samsung Galaxy S-t is hazavihetett a többi Telenoros meglepin felül – nagyvonalú húzás a Telenortól, nice!

Az eredményhirdetés után pedig el is kezdődtek a workshopok. Mivel én az egyik “Magyar Apps” panelt vittem, erről tudok mesélni, majd Kobak leírja, hogy milyen volt a többi.

A saját panelemről azt kell mondjam, hogy nagyon jó élménnyel jöttem el, és persze remélem, hogy a megjelent felhasználók is. Mint említettem, a torkom megsínylette kicsit a dolgot, cserébe nagyon hamar oda-vissza beszélgetésbe és eszmecserébe fordult a 10 app kivesézéseként indult panel.

Az általam bemutatott 10 aklalmazás listája:

  • SmartCity
  • Időkép
  • Vatera
  • AnySoftKeyboard HU
  • Cirka
  • Szótárak
  • FN.hu
  • TV24
  • Árfolyamfigyelő
  • Music Quiz

Mivel talán az Android felhasználók között a technikaibb érdeklődésűek közé tartozom, kicsit utánanéztem fejlesztői szinten is, hogy hogy/miért/kik által készültek ezek az alkalmazások, és ez azt hiszem jó alapot nyújtott ahhoz, hogy a 4 időszeletből 2-ben biztosan elkanyarodtunk a témától a fejlesztői vonal felé, és az esemény végén is úgy éreztem magam, mint csikókoromban, amikor a Szóda Mulatóban már takarították ki a bárpultot, de mi még mindig ott beszélgettünk. Ennek én személy szerint örülök, mert ez talán arra utal, hogy izalmas volt a téma, érdekes emberek, nézetek jöttek össze egy asztalhoz. Nagyon sokan voltunk egyébként, látszott, hogy az első hasonló Worksoppal a Telenor egyértelműen beindított valamit, ami most már biztosan halad a maga útján.

Summa summárum, remélem mindenki olyan hasznosnak élte meg ezt a mai estét, mint én, és külön köszönet a Telenornak a meghíváson felül azért is, hogy ezt az eseményt megrendezték. Várjuk a következőt!

A androidportal.hu-n is lesz a workshopnak utóélete… de ez egyelőre maradjon titok.

(x) hirdetés
2011.01.28.

+