MojAndroid
(x) hirdetés

Körülbelül negyed éve, hogy kíváncsian vettem kézbe először a vadi új Androidos kütyümet :D .

Mivel már több, mint tíz éve érdeklődöm a mobileszközök iránt (behatóan), mára már kialakult egy rutin, mi előzze meg a beszerzést? Ez pedig úgy néz ki, hogy alapos utánaolvasással indul a Neten, korábban a szakújságokban; rengeteg teszt, leírás, fórumok és a többi… Végül a kipróbálás, ismeretségi körben található példányon, avagy szaküzletben megtapizás (:D) által. Nektek nem újdonság, hogy mivel is kerül szembe az, aki először kóstol bele az Android világába: mindenütt a root, meg a custom ROM… nah kérem, az meg mi a szösz Smile ?!

Jó ideig úgy gondoltam: ez meredek dolog, mert leginkább az jött le, hogy mennyire könnyű elszúrni és akkor oda a telefon. Most, hogy minden lefutott nálam kb. fél óra alatt, egy kisebb bakival (erről majd később), úgy látom, ha valaki rendelkezik minimális érdeklődéssel és technikai érzékkel, akkor nyugodtan belevághat (természetesen csakis saját felelősségre). Maga a rootolás nem egy látványos valami, mert a Win sem, de a telefon sem ad visszajelzést róla (csak ha bemész a Menübe és ott a Superuser ikon, abból látszik elsőre). Itt követtem el figyelmetlenségből a bakit, mert a Recovery felpakolása után és a ROM telepítése előtt nem hajtottam végre a wipe-olást (egyfajta takarítást). Ez eszembe is jutott azonnal, amikor végre bebootolt a kicsim a friss ROM-mal és ott figyelt (mellette? alatta?) a korábbi ROM is… xD . Persze jöttek ezerrel a “Sajnálom…” üzik a kijelzőre, meg volt minden baja szegénynek Tongue out ám rutinosan kaptam magam és vissza az elszúrt részhez, újra pakoltam és semmi gáz Cool .

Ami miatt nem bántam meg, hogy rászántam magam – avagy a The Celestial Teapot RLS4d előnyei:

1. az alapon gyorsabbra állított proci – tehát látványosan megnőtt a telefon sebesssége, de még nem a használhatóság rovására;

2. a sok felesleges magenta-izé eltűnt, helyette kaptam szabad helyet;

3. eleve jobb app-ok vannak installálva, mint előtte voltak;

4. megszűnt végre az a kicsi, de bosszantó bug, hogy amikor rejtett számról volt nem fogadott hívásom, fogta magát a drága és berakott egy tetszőleges nevet a híváslistámba… pár emberkét “visszahívtam” így, mire kiderült ez a hiba. Ami főleg éjjel volt “vicces”, de ez már más téma. Most ennek is vége.

Végezetül: köszönet az androidportal.hu részére, mert nélkületek nem ment volna Laughing

(x) hirdetés
2011.01.24.

+