MojAndroid
(x) hirdetés

A programról már írtam korábban, de most kapott egy aranyos fejlesztést és van néhány hír is. Illetve talán vannak friss olvasók, akik nem ismerik a kedvenc home replacement alkalmazásomat.

Szóval megérkezett a 0.8.3-as verzió, amelyben a transition effect az újdonság (a felhasználók igénye volt ez az újítás). Magyarul az oldalak lapozása közben szép kis animációkat kapunk. Elforog, kocka, háttérbe vonul a régi és előtérbe az új lap, stb. animációkkal lapozhatunk jobbra-balra. Illetve az előző verzióban kapott egy lehetőséget, egy kis szoftveres átveréssel kvázi végtelenül lapozhatunk jobbra vagy balra (ha a végére ér, gyorsan átugrik a másik oldal legszélső felületére, tehát egyetlen irányba lapozgatva is végig tudjuk járni az összes home felületet. Ennek beállítása: Preferences – Homescreen settings – Enable virtual looping – pipa. Ha az oldalak lapozása közbeni animációkat szeretnénk beállítani, az ugyanitt van:  Preferences – Homescreen settings – Transition effect.

Természetesen a srác nem áll le a fejlesztéssel, jövő héten – valószínűleg – érkezik a következő frissítés, de az már a Plus userek számára lesz csak elérhető. Egyébként paypalon továbbra is érdemes megvásárolni az app Plus lehetőségeit, mert jó. A fejlesztő a blogján leírta, hogy halad szépen az újraírt verzióval is, de még nincs kész. Publikus béta nem tudom mikor lesz, de ha igaz amit ír, akkor egyeduralkodó lesz a launcherpro. Ugyanis ilyen vagy olyan módon, de a Marketen lévő összes launcher a gyári Android launcher alapjaira épül, a LauncherPro lesz az első, amit nulláról írt valaki és a srác igányes a munkájára. Eleve azért kezdett bele az újraírásba mert zavarja a gyári lehetőségek limitációja. Remélem pár hónapon belül elkészül.

A screenshotok sajna ennyit tudnak, ezt ki kell próbálni, akkor látjátok miről is van szó. (Megelőzendő a kérdéseket: LauncherPro Plus, egyéni ikonok – betűk formájában -, Android appdrawer ikon látható, a háttérkép az XDA fórumról van, a widgetek fentről lefelé: WinAmp, Soundhound, YouTube. A képen látható kinézet eléréséhez nem kell root, kivéve az akku ikon százalékos megjelenítéséhez. Utóbbiról szándékosan nem írtam még, akit érdekel privátban jelezze. Android framework módosítással jár, tehát aki hibázik az telepítheti újra a ROM-ot vagy ClockWorkMod recovery-ből kell visszaállnia, ezért nem írtam róla)

2011.01.21.

+