MojAndroid
(x) hirdetés

Egy korábbi írásomban már szerepelt a Mybackup Pro de ott csak érintőlegesen. Most azért vettem elő újra mert megjelent belőle egy új verzió. Ez még nem lenne rendes ok, hiszen naponta jelenik meg valamelyik alkalmazásból update, mégsem írhatunk róla. Viszont itt most érdemes, hiszen megjelent egy új verzió MyBackup Root néven. Hogy mit is tud az alkalmazás? Ugyanazt, amit a MyBackup Pro (illetve a sima MyBackup, ami a Pro 30 napos próbaverziója) de ingyen. Természetesen ennek semmi értelme nem lenne, ha nem volna megkötés, ami pedig a következő: csak root jogosultsággal hajlandó működni. Azokat kívánja segíteni a fejlesztő, akik rootolták a telefonjukat és általában sokat változtatnak rajta, tehát kell nekik a mentés. S mivel a rootolt telefonok többségén Titanium Backup fut, ezért valamivel vonzóvá kellett tennie ezen kör részére is az alkalmazást. Az ingyenesség pedig elég vonzó. :) Hogy mit kér cserébe a fejlesztő? Pontozzátok a Marketen 5 csillagra. Ezzel a cég elismerése jobb lesz, többet adnak el a fizetős verzióból és nekünk maradhat az ingyenes root-hoz kötött alkalmazás. Az alábbi képeken láthatjátok, hogy amíg nincs engedélyezve a root jogosultság, addig az alkalmazás a Pro verzió megvásárlását javasolja.
Az alkalmazás tudja menteni az összes telepített appot (és az adataikat is) a készüléken, a fényképeinket illetve az adatainkat. Legyen szó SMS-ről, MMS-ről vagy akár a híváslistáról. Telepítéskor sok jogot kér, de nyilván csak azt tudja lementeni amihez hozzá is fér.
Fontos: a névjegyeket és naptárat ne mentsétek le mert úgyis Google szinkront használtok és ha ezzel állítjátok vissza, akkor a gmail szinkron azt fogja mondani, hogy nem jól van ez így, túl sok a változás, ő inkább nem szinkronizál. Ha valaki mégis így tesz, akkor sincs nagy gond. A telefonról letörlöd az adatokat és szinkron. Akkor lehozza a szerverről. Ez nem hiba, a Google szinkron így működik.

 

2010.12.29.

+