MojAndroid
(x) hirdetés

Ahogy a címben is olvasható, most az időjárás widget-ek közül mutatom be azokat, amelyek számomra szimpatikusak. Mindegyikben közös, hogy konfigurálható a helyzetünk illetve a két fizetős GPS alapján is be tudja lőni azt. Megadhatjuk mennyi időnként frissüljenek az időjárás szerverekről illetve a Beautiful Widgets-nél kiválaszhatjuk, hogy a Google Weather vagy az AccuWeather szolgáltasson friss információt számunkra.

A Palmary Weather Pro órát nem tartalmaz, de az van fent a jobb sarokban mindenkinek. :) Ez tudja a legtöbbet az időjárásról, elképesztően sok adatot kaphatunk, csak győzzük végigböngészni. A Widgetre kattintva bejön a hozzátartozó app és még több időjárás adatot láthatunk, nagyon szép grafikával. Elég sok screen shotot készítettem, de így is kimaradt ennek a Widgetnek a függőleges módja (csak ez tudja). Jelenleg 2.99 dollárét elérhető a Marketről.

 Palmary Weather ProPalmary Weather Pro

A SiMi Clock Widget (jobboldali kép) a legegyszerűbb mind közül. Igazából elsőre mondhatnám, hogy minimalista, de ez csak a külsőségekre igaz. Bőséggel van lehetőség arra, hogy személyre szabjuk. Eldönthetjük a háttér színét, hogy mennyire legyen átlátszó, megadhatjuk a betűk színét és a dátum mező betűméretét. 4 appot konfigurálhatunk be, a widgetre kattintva előjön egy kis menű, ahonnan egyből el is indíthatjuk a beállított appokat, elvégezhetünk beállításokat illetve frissíthetjük az időjárás adatokat.

 Palmary Weather ProSiMi Clock Widget

El szoktam ugyan csábulni, de nekem a Beautiful Widgets a kedvencem. Egyszerűen ez az, aminél minden van, mint a búcsúban és ráadásul tényleg szemrevaló a grafikája. Ez elmondható a Palmary Weather Pro-ról is, de a skinezhetőség csak erről. Hogy mit értek ezalatt? Rengeteg óra és időjárás skin van a marketen, amiket az appból is elérhetünk, telepíthetünk illetve szintén beállíthatjuk a háttér átlátszóságát is. Különböző méretben áll rendelkezésre a widget, mindenki választhat az ízlésének megfelelőt.

Beautiful WidgetsBeautiful Widgets

Ehhez alapból jár néhány 1×1-es méretű toggle widget is, pl.: Wi-Fi, Bluetooth, GPS, stb. ki-be kapcsolás. Vállalkozó kedvűek a késztítő honlapjáról letölthetik a Development kit-et és készíthetnek maguknak saját skin-t akár az óra, akár az időjárás akár az 1×1-es toggle widgetek-ről legyen szó. Az időjárás widget pedig szintén személyreszabható. Mi adhatjuk meg, hogy érintésre mely programok induljanak el. Nálam pl. az időjárásra kattintva bejön a teljes képernyős animált előrejelzés, az időre kattintva az ébresztőóra és a dátumra kattintva a naptár. A telefon nyelvén írja ki az időjárást, de nálam forced english-re van állítva, ezért vannak angolul a szöveg. Hát nem nagyszerű? Igaz, hogy ez az app 2.04 dollár jelenleg, de ez a személyreszabhatóság számomra megtestesíti azt a szabadságot, amiről az Android szól.

Beautiful WidgetsBeautiful Widgets

 

2010.12.03.

+