MojAndroid
(x) hirdetés

Látható a pálya, hogy ahogy egyre több Andriodos tablet lesz a piacon, úgy a Google lefedi ezt a niché marketet is: a Wall Street Journal értesülése szerint 2011 első negyedévében érkezik a Google Editions, a Google E-book boltja.

A különbség a már létező E-book szolgáltatásokhoz képest (hiszen a Barnes&Noble konkrétan Androidot használ a saját E-book olvasóján) annyi, hogy egy rakás online könyváruház termékét lehet majd beszerezni (a Google-ön keresztül, vagy közvetlenül), illetve nincsenek hírek a szolgáltatáshoz kapcsolódó dedikált hardverről (á la Nook), de minek is: egy Androidos tabletre kiadott E-book olvasó alkalmazás tökéletesen elegendő lesz. (A Google egyébként nem akarja csak tablethez kötni a dolgot, ami szintén jó.) A “könyvespolc” Google accounthoz kötött, de ezen kívül meglehetősen nyílt a modell, és független könyvkiadókat is értékesítenek majd, amivel kihúzzák az Apple zárt modelljével kapcsolatban elégedetlenkedők méregfogát. (Jaj, ez képzavar volt.)

További részletek még csak szállingóznak, de ez mindenképpen érdekes kezdeményezés, és nem rossz azzal a gondolattal feküdni, hogy jövő ilyenkor jó eséllyel már Google könyvolvasó app-on olvashatjuk a Rambo regényesített változatát. (Vagy bármit.)

Felmerül persze a kérdés, hogy jó dolog-e E-bookot aktív színes kijelzőn olvasni, az eInk-kel szemben? (Szavazz!)

(x) hirdetés
2010.12.02.

+