MojAndroid
(x) hirdetés

Hello,

We’re writing to inform you about a planned service outage impacting Android Market that requires your attention.

We plan to perform maintenance on the Android Market Developer Console on Thursday 18 November 2010 from 10AM to 4PM Pacific Standard Time. During this time, there will be view-only access to the Developer Console at http://market.android.com/publish. You will be able to view your list of applications and error reports; however, you will not be able to upload new apps or make updates to existing apps. The publish status of your applications and use of the Android Market app on phones should not be impacted.

Thanks, and we appreciate your patience while we work to improve Android Market.

Regards,
The Android Market Team

A fenti levelet kapták az Android Marketre publikáló fejlesztők. Ha minden igaz, a Market a fennállása óta nem kapott 6 órás downtime-ot, ezért egyből beindultak a spekulációk, hogy vajon mi olyan fontos és nagy léptékű, hogy teljes 6 órán át áll miatta a Market Dev Console. Három lehetséges lépés:

  • Elindul végre a Google Music. Egy ideje ígérgetik már, legutóbb most év végére mondták.
  • Aktiválják a böngészőből is teljesen használható Marketet, és a “Push to Phone” funkcionalitást.
  • Jönnek a Google TV-vel kapcsolatos extra funkciók.

Akármi is az, pénteken kiderül.

Fontos viszont: a Market downtime csak a fejlesztői konzolt érinti, tehát mezei felhasználóként telepíteni stb. zavartalanul lehet.

Update: Még egy fontos lehetséges bővítés: PayPal integráció (egyes obskúrus források szerint), végre. Nincs kommunikálva, de a PayPal talán megkönnyítené az olyan kis országok felfedezését az Android Market térképen, mint Magyarország. (Fingers crossed!)
Ezen felül az is biztosnak tűnik, hogy jönnek az 512×512 pixeles alkalmazásikonok, az 1024×500 pixeles screenshotok, valmint feltölthető lesz videó is (YouTube link formájában). Szóval Tablet ready lesz a Market.

2010.11.17.

+