MojAndroid
(x) hirdetés

Tegnap érkezett meg az új droid külföldről. Előző készülék a HTC Hero. Cél: kényelmes pötyögés, fm-rádió, flash a kamerához, 2.2-es JIT. Eredmény: küldetés teljesítve.

A készülék szép súlyú, testes (értsd vastag) darab a billentyűzet miatt, hero után nehezebb érzet a plusz 40 (?) gramm. Az aluminiúm külső tartósabbnak tűnik a teflonozásnál amit a hero nyújtott.

Képernyő SLCD, nagyon szép. Nincs hasonlítási alapom, de elégedett vagyok. Olvastam, a pixel sűrűsége miatt jobb a kontrasztarány mint a HD tesónál, a szifon4 pedig a felbontásában jobb ránézésre az okosok szerint. A felbontás 800×480, nagyon meggyőző böngészéshez.

A billentyűzet nagyon jó. Két tetszőlegesen beállítható plusz gombbal. Kényelmes könnyen nyomható gombok.

A nyitómechanizmus, ahogy olvasni lehetett Tmob G2-nél (USA), Z review-kban, nekem is laza. Fogva két sarkánál lefele lógatva kinyílik. Engem nem zavar. Ettől lesz könnyedén nyitható egy kézzel. Amúgy van aki frászt kaphat tőle biztos, én számítottam rá.

A proci erőske, de nem brutál, néha picit akadgat.

Wifi, N-es, nagyon szép gyors.

Böngészés, Herohoz képest sokkal élvezetesebb. Gyors, animált felületek pikk pakk bejönnek (de azért kikapcsolni igyekszem, kell a fenének).

Negatív: A lenti optikai scrollozóra sajnos nem ébred a készülék, a tetején lehet csak kapcsolgatni.

Pozitív: beállítható predikció magyar nyelvre. multitouchos billentyűzet a képernyőn, jó a gépelés az autó korrekció miatt.

Épp az a méret ami még nem féltégla. Tanakodtam e Z darab és a HD között. Ha a teljesítmény a fontos, és a 10 centis képernyő akkor HD a nyerő. Én utólag most örülök hogy Z lett: van billentyűzet, fél nap alatt megszerettem hogy nem kell képernyőn tapogatózni mindig. A HD talán már túl nagy darab lenne az én kezemhez, ez még elviselhető, bár vastag kell legyen a billentyűzet miatt, de a képernyőt még jól átérni egy kézzel. 

Akku idő, még kiderül, a tesztek biztatóbbak az akku szívó HD-t gondolom közelíti, de a gyengébb proci, kisebb lcd miatt a tippem az hogy tovább bírja. :)

Kamera: 5mp, sajnos homályosít a zárideje miatt nagyon könnyen. A flash jó rajta, bár nem mindig van szinkronban a zárnyitással…szóval közepesen jó a kamera szoftver vagy hw.

Van rajta HTCSense.com integráció, valami backuppal, meg távoli követéssel ha eltűnne. Ez is jó dolog, ha nem félsz, hogy mindenki tud rólad mindent.

Aztán Skinezhető a felület, elég jó lett.

Van rajta htc-és navigáció hang nélküli ingyen elvileg. Ezt még tesztelnem kell. Offline cacheből is tud működni elvileg.

fm rádió: tetszik :)

Összképp: Z user = Happy user

2010.11.12.

+