MojAndroid
(x) hirdetés

Gondoltam beszámolok a CyanogenMod csapat legújabb tevékenységéről. Róluk azt érdemes tudni, hogy a Galaxy Spica-ra közel tökéletes Froyo portot csináltak (arra ugye a Samsung nem készít Froyo-t mert a hardver nem elég erős hozzá bla-bla-bla), legalábbis a legújabb verzióban már alig van bug. Ez azért nem kis dolog, hiszen ha belegondoltok, akkor egy vanilla Froyo-t portolni gyártói segítség nélkül egy telefonra, az nem egyszerű feladat. Nos, úgy látszik váltottak a srácok Galaxy S-re, mert közel 1 hónapja dolgoznak egy SGS custom ROM-on.
Ami már működik:
– 3D
– hangok
– Szenzorok
– GSM
– Wifi
– GPS
– Bluetooth

Amivel gond van/ismert hibák:
– Mobilnet
– Kamera
– Előlapi kamera
– Wifi Tethering
– Bluetooth párosítás
– Google Appok
– Fancy Widget összeomlasztja a rendszert
– külső SD kártya

Természetesen használják a Samsung által írt library-ket, de az alap Android framework-ből indult a fejlesztés. Ezért is nincsenek még ott, ahol lehetnének, ha pl. a jelenlegi legfrissebb Froyo release-t kezdték volna el módosítani. Természetesen saját kernel is készült hozzá, hogy optimálisabb legyen a telefonra. S hogy miért is írtam meg ezt a bejegyzést? Mert bár a jelenlegi JPA/JPO 2.2-es Android egészen jól muzsikál az SGS-en, ennél sokkal többet ki lehetne hozni belőle, ha rendes szoftver fejlesztői lennének a koreai cégnek.
Jó hír az is, hogy ebből természetesen kimarad a Samsung féle gyári home felület (TouchWiz) és benne van az eredeti Android home.
Végezetül vessetek egy pillantást a Quadrant teljesítmény tesztre. Igen, kérem szépen közel 4x ennyit ki lehet hozni ebből a processzorból. A 4. helyen látható, hogy mit tud a telefon a gyári szoftverrel és legfelül, hogy mit tud ezzel a módosított kernel/Android párossal. Remélem 1-2 hónapon belül elkészül a végleges ROM, én váltani fogok rá biztosan. :)

2010.11.10.

+