MojAndroid
(x) hirdetés

A Fring ellehetetlenítése után várható volt, hogy a Skype kicsit rááll végre a mobil eszközökre, és valóban: a mai bejelentésük szerint végre elérhető a teljes funkciókkal bíró Skype Mobile for Android.

Amit tudunk:

 

  • működik minden Skype alapfunkcionalitás (IM, kimenő és bejövő hívások, SkypeOut, kontaktlista szinkronizálás)
  • HTC és Motorola eszközökön tesztelték, és valóban: Samsung Galaxy S-en nem is megy
  • WiFi-n és mobilneten is működik
  • pár ui szépítés is várat még magára. (Sokan panaszkodnak a “kilépés” gomb hiányára, ami miatt csak Task Killerrel lehet kikapcsolni az alkalmazást.

A Skype persze nem csak úgy kiadta a programot, az oldalukon mindjárt át is csatornázták a felhasználókat a Verizon-hoz, hogy fogyjanak a Skype-ot támogató eszközök. (Lehet, hogy ezért tartott ennyire sokáig kiadni?)

A Skype mobile for Android ingyenes, letölthető az Android Marketről, vagy a skype.com/m címről.

Skype mobile for Android

Update: első kipróbálások (kipróbálkozások) után egyelőre nem tűnik különösebben használhatónak az alkalmazás:

  • Telepítve ugyebár több, mint 10 MB, ami szerencsére CyanogenMod alatt nem probléma, de a méret elképesztő lomhasággal is együtt jár, ami viszont igen. Csak az, hogy kontakt listáig eljussak, kb. 5 perc kemény melót vett igénybe (a telefonnak, nem nekem). Általánosan iszonyú lassú az alkalmazás, bár sejtem, hogy egy Snapdragonos telefonnal azért valamivel konzisztensebb az élmény.
  • A kontakt lista nem rendezhető online/offline status szerint. Ez nekem, akinek 100+ kontaktja van, több, mint zavaró.
  • Azt ugyebár eddig is tudtuk, hogy az alkalmazásból kilépni csak task manager segítségégel lehet. Azóta viszont azt is tudom, hogy cserébe a háttérben futó Skype időnként leesik a netről, és a taskbarban csücsülő ikonra tappantva nemes egyszerűséggel újraindul és a logintól kezdi a folyamatot. Akkor minek ül a taskbarban?

Első körben ennyi. Várjuk a kommentekben az újabb felhasználói véleményeket!

2010.10.05.

+