MojAndroid
(x) hirdetés

Bár nem sokat vonatozom, twitben kaptuk a tippet, hogy Androidon is pattan az iMenetrend (lévén Webkites böngésző) — nosza, kipróbáltam. Vicces látni, hogy az alkalmazás alapvetően iPhone usereknek készült — nekik nincs hardveres “vissza” gombjuk, így a képernyőre is kikerült, ami persze Androidon minek, de persze a konzisztens dizájnban egyáltalán nem zavaró ez.

Először is: a megjelenés letisztult, szép — mondanám, hogy iPhone-like, de ez itt egy Android blog, szóval maradjunk annyiban, hogy egy state of the art, pofonegyszerű funkcionális mobil weboldalt látunk. Keresőmező (autosuggest-tel), keresőgomb, ennyi. Igény esetén megoszthatod az aktuális tartózkodási helyedet az alkalmazással, és ő kitalálja, melyik a hozzád legközelebbi pályaudvar. Impulzív vonatozóknak kötelező featúra, de (komolyra fordítva a szót) mindenkivel előfordult már, hogy felébredt valami buli után, és azt sem tudta, hogy hol van — na ilyenkor jól jön, ha a telefon eme tudás nélkül is osztja a menetrendet. Nem beszélve arról, hogy ha a buli neadj’ isten Badacsonytördemic-Szigligeten volt, akkor a location sharing opció nélkül inkább stoppolok fél napig, mint hogy be kelljen gépelni a helység nevét.

A sallangmentesség előnye pedig, hogy még a G1-en is pikk-pakk betöltődik, ami sose árt, ha az ember felmálházva ácsorog a pályaudvaron. (Nem tudva, hogy melyik vonatindulásra ment ki… Realisztikus, nem?)

Az alapfunkciók természetesen teszik a dolgukat, de “there is room for improvement” ahogy az angol mondja:

  • Segítené a használhatóságot, ha pl. “kedvenc” útvonalak elmenthetők lennének, és egy klikkel elérhető lenne az aktuális menetrendjük. Ezt elvileg tudni fogja az alkalmazás, szeretek nyitott kapukat döngetni.
  • Az se lenne rossz, ha a location sharingen felül beállíthatók lennének preferált pályaudvarok: nekem a Déli általában közel van, a Keleti nem, metrózni meg nem fogok — milyen hasznos lenne a Déliből induló vonatokra prioritást helyezni, kiemelni őket valahogy user preferencia szinten.
  • Hasznos lenne egy Calendar integráció is: a kiválasztott vonatindulást átpipe-olni a Calendarba, hogy lehessen rá emlékeztetőt beállítani, meghívni a csajomat, stb.

Ezzel együtt az alkalmazás vonatkeresésre tökéletes, bookmarkolni mindenképp érdemes, és kis fejlődéssel jöhet a nemzetközi színtér meghódítása is.

Neked hogy jött be? Véleményezz!

2010.09.29.

+