MojAndroid
(x) hirdetés

Néhány napja jelent meg a Marketen (illetve az AppStore-ban is) a sokak által kedvelt / használt iWiW közösségi portál Androidos telefonokon (és iPhone készülékeken) futtatható alkalmazása, melynek tulajdonosa az Origio Zrt. (bár a fejlesztést vélhetően a Hermész-Soft Kft. végezte).

(Mobilos) Böngészőn keresztül eddig is el lehetett érin az iWiW oladlait, de azok funkcionalitása meglehetősen fapados volt.

Talán a Facebook erős szorítása (és az alkalmazás tekintetében hatalmas lépéselőnye) erős kényszerként hathatott a közösségi portál üzemeltetőire, így – szerintem – alapos késlekedés után elkészülhetett a most megjelent első verzió.

A felhasználói vélemények / visszajelzések és saját tapasztalatom alapján a működéssel vannak még gondok (rettentő lassú, illetve sokszor képes http500-as hibát produkálni), de vélhetően ha maradt még pénz a fejlesztők kasszájában, akkor ezen heteken belül bizonyára javítani is fognak. (Lehetnek olyan hibák is, amelyek nem az alkalmazásban, hanem magában a szolgáltatásban, illetve a mögötte működő rendszerben vannak).

Akinek van iWiW fiókja, annak javaslom a telepítést.

Van lehetőség 3 egységnyi widget elhelyezésére is, ahol a legfrisebb történéseket követhetjük(sajnos arra még nem jöttem rá, hogy milyen időközönként frissül). A képernyőn megjelenő menü pontokon kívül a készülék menü billentyűje is elő hoz funkciókat, ezeket is érdemes próbálgatni.

Az alkalmazás innen is elérhető. (A képeket is inne linkeltem).

 

2010.07.21.

+