MojAndroid
(x) hirdetés

A mostani szavazást azért is írtam ki, mert nem vagyok egy nagy telefonon játszogatós ember. Mégis egy játék, a címbeli volt az egyik utolsó iTouch alkalmazás, amit hiányoltam az androidról. Persze a port még nem tökéletes, s vannak apró hibák benne, azonban már a játékélmény átjön.

A lényeg, hogy kétezerakármennyiben a világon háború volt, bla-bla. Regisztrációkor kapsz egy nemzetet, s őket irányítod. Építened kell bázist, venned kell katonákat, s mehetsz különböző küldetésekre, ha éppen nem háborúzol valakivel.

A küldetések (mission) pénzt és tapasztalatot hoznak. A pénzt elköltheted egységekre, vagy épületekre. A tapasztalat mint minden szerepjátéknál a speciális képességek, tulajdonságok fejlesztésére használható. Az épületek vagy pénzt hoznak, vagy segítenek az energia újratermelésben (ez kell a küldetésekhez), vagy védelmi pontokat adnak.

A csatákban minden egységnek van egy támadó és védő pontja. Értelemszerűen ha támadunk, akkor a támadó pont számít, védekezésnél a védekező. Egyszerre – ha jól emlékszem – hat egységet mozgathatunk, de minden egyes szövetséges további három egységünk irányítására ad lehetőséget. Ezért is érdemes minél több szövetségest találni (sok lúd disznót győz).

Így lehetünk szövetségesek:

CGD4GX

A játék maga pedig valahogy így néz ki:

A játékan az a jó, hogy bármikor lehet játszani, de könnyen le is lehet tenni, főleg, hogy hamar elfogy a muníció, meg az energia is. A pénzt meg szintén nem tartogatja az ember. Naponta én két-háromszor szoktam ránézni.

2010.04.29.

+