MojAndroid
(x) hirdetés

Már a telefon megvétele előtt nézelődtem errefelé, és meglepődve konstatáltam, hogy erről a telefonról még senki sem írt.
Erről két dolog jut eszembe:
    1. Minden Spica tulaj olyan lusta, mint én,
    2. még senkinek sincs ilyen.
Az könnyen belátható, hogy a második lehetőség “kissé” abszurd, tehát marad az első.
A mundér becsületét védendő, billentyűzetet ragadtam; ennek az eredményét olvassátok mostan. Wink

  Szóval Spica. A régi N73-as készülékem idestova 3 éves lett, és egy “picit” kezdett leharcolódni, meg szeretem a kütyüket, goto: Új telefon.
  Gagyi teló szóba sem jöhetett, ezért elkezdtem bújni a netet, minek eredményeképpen arra jutottam, hogy 2 lehetőség közül kell választanom:
    T-mobile Pulse / Samsung Galaxy Spica. (Értelmes nagy kijelzőjű Nokia nem volt a büdzsé környékén.)

  Alaptudását tekintve mindkét telefon közel azonos, ezért nem volt könnyű döntenem, de a magasabb órajel (DivX), és …( más nem is volt?Embarassed) – győzött a marketing, meg a tesztek.

A lényeg a lényeg: Megvan.

  Van benne minden, amire szükségem van: WiFi, GPS, Bluetooth, nagy kijelző a netezéshez, natív DivX lejátszás.
Szóval tetszik.

  A külseje rendben van bár a hátlapja nem túl bizalomgerjesztő. Az akksijáról nem nagyon tudok nyilatkozni, mert egész nap letöltök, nyomkodom, zenét hallgatok; így nem is bír ki 1-2 napnál többet. Remélem ez a későbbiekben be fog állni olyan 2-3 napra, és akkor elégedett leszek. (Ha mégsem, akkor szentségelek párat, és rádugom az etetőjét.
  Sajnos még csak 1.5-ös Android van rajta, de ez nekem annyira új, hogy a 2.1-el kapcsolatban még nincs meg az “instant get” érzés.
  A másik -, nem is annyira – fájó pont a kamerája, 3,2 megapixel ide vagy oda. Erről biztos az N73 tehet, mert azzal pöpec képeket lehetett csinálni(3,2MP). Ez erre a készülékre nem teljesen igaz.
  Ha már a negatívumoknál tartok  (úgy tűnik), meg kell, hogy említsem a zenelejátszási képességeit, mert ez sem tartozik az erősségei közé. Ezen probléma szoftveres része könnyen orvosolható a Market – vagy a Blapk Market – segtségével, de a hardver sem igazán tökéletes. Először a fülesre gyanakodtam, de a tök alap laptopomon k..va jól szól. (Igaz “HD Audio-s”.)
Szóval a gond az, hogy nagy az alapzaja valamint belehallatszik a GSM zümmögés, bár ez csak a halk részeknél érhető tetten.
(Ezt azonnal abba kell hagynom, mert nem kedvcsináló, hanem elkedvtelenítő lesz ebből a bejegyzésből.) Laughing

  Először aggódtam a memória miatt, de úgy tűnik ez alaptalannak bizonyult. Nem kell parázni, csak ne legyen tele minden szükségtelen vacakkal. (csak szükségessel)
  A WiFije majdnem olyan erős, mint a laptop beépítettje, pedig az nem egy rossz darab. Ez kipipálva. GPS téren is jól áll, bár ez irányú tapasztalatom nem igazán van. Természetesen jár hozzá iGO is.
  A Bluetooth 2.0-ás, és támogatja a sztereó headszeteket is. Amúgy egyenlőre csak névjegyküldésre használható, de ezt majd orvosolja a(z) – Isten tudja mikor érkező – 2.1 frissítés.

(A lényeget ki ne hagyjam.  A lényeget ki ne hagyjam.  A lényeget ki ne hagyjam.)
  Az Android rendszerű telefon akkor nyújtja a legjobb formáját, ha engedjük (illetve nem tiltjuk meg) kapcsolódni az internethez. Megrökönyödve olvastam nem egy véleményben, hozzászólásban, hogy ez a hülye telefon állandóan a netre mászik (a MOCSOK). Az ilyen minek vesz ilyen telefont? Nem tudta, hogy mire számítson? Nem tud olvasni? (Nem húzom fel magam…. Mondom, NEM!) :) Vegyen kihúzós-jegyzetelős telefonkönyves telefont azzal nem érik ilyen fajta meglepetések.
Netet neki és akkor teljes fényében pompázik – a hibái ellenére is!
Én imádom! Vele akarok élni!    (Azért egyszer biztos megcsalom Sealed .)

Ár/Érték viszonylatban szerintem verhetetlen.
Tudsz ennél jobbat?

(x) hirdetés
2010.04.27.

+