MojAndroid
(x) hirdetés

Tagadd meg atyád, WebOS-ed hajítsd el,

S ha nem teszed, esküdj Androiddá…

A Palm Androidra váltásának (kamu-) híre ugyen lecsengett, de sokakat elgondolkodtatott, engem is. Most pedig nézem az olvasatlan RSS itemjeimet és látom, hogy bizony Kevin Rose is az Androidra váltást javasolja a Palm-nak egy rövidke videóüzenetben:

Bár nem láttam a WebOS-t működés közben, elfogadom, hogy marhajó oprendszer, a Palm biztos nagyon ért hozzá. (Mindig vallom, hogy a “régi nagyok” knowhow-ja nagyon sokat nyom a latban.) Ezzel együtt ma már okostelefon oprendszer nem lehet igazán jó a mögötte álló (fejlesztői és felhasználói) közösség nélkül, bármilyen jól működik is, mégpedig azért, mert van legalább 2 másik mobil oprendszer, ami majdnem, vagy pont ugyanolyan jól működik, és van mögötte userbase, ergo külső fejlesztők fognak dolgozni rá, stb.

A lényeg tehát: imádnám, ha a Palm knowhow az Androidot segítené, és hiszek benne, hogy nekik is ez lenne az exit strategy a mostani necces helyzetükből.

(És disclaimer: a Kevin Rose-os videót most néztem meg, egyáltalán nem tudtam, hogy ő is a BeOS-hez hasonlítja a Palm mostani helyzetét, amikor kb. ugyanazt kommenteltem a Slashdot cikkre.)

2010.04.02.

+