MojAndroid
(x) hirdetés

Előszőr is sziasztok, új vagyok itt is, és az androidosok körében is. Már jóformán az összes blogot végigolvastam, és igen meglepődtem, hogy senki nem írt még “Miért?”-et Liquid-ről.

Nos 5 év használat után a telefonom beadta az unalmast. Nokia 6230i. Gondoltam, hogy nem ártana haladni a korral, tehát mindenképpen valamiféle okostelefonban kezdtem gondolkodni. iPhone alapból kiesett, nemvagyok nagy alma rajongó. Bármi ami windowsos, az szintén. Régebben volt nálam egy E-Ten M500 egy ideig, hát mit ne mondjak, megkeserítette az életem. Szóval windows kilőve. Mivel az itthoni gépemen linuxot használok, így elkezdtem nézelődni linux alapú oprendszeres kütyük után. Közben egy barátom akkor kapott egy HTC Hero-t, aminek rövid “nyomkodása” után egyértelművé vált, hogy nem lehet más, csak Androidos a leendő készülékem. Nade milyen készülék?

Hosszas internetes nézelődés után 2 versenyző maradt, a Hero és a Liquid. Mégegyszer megnéztem a barátom Hero-ját, és azzal kellett szembesülnöm, hogy nem tetszik. Lehet sokan megköveznének érte, de nekem nem jön be, hogy be van “hajlítva” az alja. Maradt a Liquid. Kicsit nagyobb, de nekem tetszik.

Szóval lassan 2 hete vagyok boldog Liquid tulajdonos, és mondanom sem kell egyáltalán nem csalódtam. A gyári rommal szerintem 1 óránál többet nem is ment, egyből frissítés erre: ACER Liquid 2.000.16 EMEA GEN1

A rendszer baromi gyors, minden akadásmentesen fut, indul. Az egykori Eten-en eluntam az életem mire valami elindult. Itt minden azonnal indul, az asztalok közti váltás totál akadásmentes, minden görgetés mintha be lenne olajozva. Lenyűgöző. A jelenlegi 1.6os rendszer nem támogat multitouch-ot, de nekem nincs is rá szükségem. Nincs benne rádió, de nekem az sem hiányzik, de sokan panaszkodtak erre. A kijelzőjének felbontása nagyobb mint a Hero-é, 480×800, ezért 1-2 játékkal meggyűlik a baja, de számomra ez is mellékes. Nem játszani vettem, aki játszani akar vegyen ikszbokszot :) A memóriája elvileg kevesebb, mint a Hero-é, 256 RAM és 512 ROM. A processzor elvileg ugyan az az 1Ghz-s Snapdragon, mint a Nexus One-é, de underclockolva van 768Mhz-re, nem tudom miért.

Ami még pozitívum: Kaptam egy Acer-es tokot hozzá, fene tudja milyen anyagból, 2GB microsd kártya.

Jelentem törésteszt is megvolt, nemrég sikerült a zsebem mellé rakni, így kicsit több mint 1m magasból esett járólapra, és semmi baja. Lepattant a hátlap, de gond nálkül visszaraktam, még csak ki sem kapcsolt. Ja igen. Hátlapról jut eszembe. Sajnos az sd kártya cseréhez, kivételhez ki kell venni az akkut…

ps: Örömmel jelentem a Liquid tulajdonosoknak, letölthető a 2.1es rom!

http://acerliquidhungary.blogspot.com/

2010.02.18.

+