MojAndroid
(x) hirdetés

Nem elég, hogy a Droid mellett a második helyet kapta a Time magazin "az év kütyüje" listán, a Barnes & Noble nook-jára (a pár nappal ezelőtti rootolást követően) lelkes magánszemélyek már Android alkalmazásokat telepítgetnek, elsőként (proof of concept jelleggel) a Pandora zenealkalmazást.

Mivel a nook 3G-n is kapja az adatot (ráadásul az AT&T hálózatán, ingyen), nem kell sok idő, hogy ez valami retorzióhoz vezessen (azért az nem mindegy, hogy a felhasználó könyvet vagy videót tölt le az eBook olvasójával/ra), de ez valószínűleg többnyire egy olyasmi sakkjátszmába fog torkollni, mint az iPhone rootolás, vagy (közelebbi példával) most a Google Navigation for Maps körüli huzavona: a gyártó módosít valamit, a fejlesztők 2 nap alatt újra rootolnak, és az egész megint működni fog mindaddig, amíg a gyártó nem módosít megint valamit.

Persze még sok meló van a nook-kal, hogy a fentieket könnyen el is lehessen végezni, de a lényeg az, hogy ezt is kipipálhatjuk. Ha a Barnes & Noble (mondjuk AT&T nyomásra) nem hívja vissza az összes eszközt, akkor a nook helyzete stabilizálódhat, mint hackelhető eBook reader, márpedig ha ez bekövetkezik, akkor nagyon kívánatos eszköz válhat belőle.

2009.12.17.

+