tartósteszt

Huawei P7

A P7-est amikor kicsúsztattam szép fehér dobozából, újra ugyanaz az érzés fogott el, mint annak idején a P6 esetében. Egy iPhone, amin Android fut. A Huawei szándékosan vagy sem, követve a P6 formavilágát, egy újabb iPhone-hoz nagyon hasonlító telefont adott nekünk.

Ha már a külsőnél tartunk, masszív fém ház, üveg elől, hátul, egy remek kamera, vaku, s nekem megszokhatatlan módon minden szerelék és gomb a készülékház jobb oldalán.

A MicroSD bővíthetőség és a SIM kártya (micro SIM) "kis kocsija" nem zavaró, de a bekapcsoló gomb és a hangosító egymás felett nem ideális. Főleg akkor, amikor az ember képernyőképet szeretne készíteni. Az egy ujj épp kevés, a kettő meg épp sok. :) Mindenesetre a menübe is került egy screenshot gomb, így egy húzással megoldható, ha nem szeretne valaki vacakolni a gombokkal.

Mivel a ház hosszú, emiatt egyébként abszolút praktikus az oldalra helyezett gomb kiosztás. A készülék teteje egy kézzel már megközelíthetetlen magasságban van.

Lássuk mit tud!

Teszteltük: Huawei Ascend P1 - pole pozíció

A Huawei nem titkolja, hogy nagyon rövid időn belül a legnagyobbak között szeretne lenni az Androidos készülékek piacán. A cég eddig leginkább az alsó szegmensben vetette meg a lábát, először mint brand nélküli, "szolgáltatói" telefonok gyártója (ilyen volt pl. a T-Mobile Pulse), később aztán már saját jogon is forgalmazni kezdtek telefonokat - ilyen pl. a Huawei Ascend G300, amit mi is teszteltünk.

Nos, mai készülékünk, a Huawei Ascend P1 teljesen más. Dobjunk sutba mindent, amit eddig a Huaweiről tudtunk, vagy tudni véltünk, a cég ugyanis felnőtt, és már a nagyokkal játszik. Következzen tehát a Huawei egyik zászlóshajója, amit a Huawei Magyarország jóvoltából próbálhattam ki egy hétig.

Sony Xperia go teszt: ide nekem vizet, dagonyát

Elöljáróban: sajnos rajtam kívül álló okok miatt (az Idő, ugyebár, meg az élet) addig-addig tököltem jelen cikk megírásával, hogy míg a nálam járt Xperia go még Gingerbread-et használt, a Sony időközben (és nagyon dícséretes módon) elkezdte kitolni az Ice Cream Sandwich frissítést a telefonokra. Így aztán a cikk oprendszerre vonatkozó része rövid ideig lesz releváns, viszont megpróbálom menteni a dolgot azzal, hogy vissza fogom kérni egy gyors Ice Cream Sandwich tesztjáratra a készüléket, és megírom nektek, milyen.

Azoknak a felhasználóknak, akiknek életmódból fakadóan a szokásosnál tartósabb telefonra van szükségük, mert pl. bringásfutárok, melósok, vagy mondjuk légpuskával lőnek rájuk időnként, szerencsére széles Android felhozatalból választhatnak. Ezen felhozatalon belül is több készülékkel képviselteti magát a Sony, akiknek Xperia Active telefonját anno mi is, hogy is mondjam, stresszteszteltük. Most viszont itt az újabb "ruggedized" modell, a Sony Xperia go, amit a Sony Magyarország jóvoltából 2 hétig tartósteszteltem. Tovább után a szaftos (vizes, poros) részletek!

HTC One X tartósteszt: veled One az erő

Nincs egy hónapja, hogy a HTC felsőkategóriás középkategóriását, a HTC One S-t teszteltük. Akkor ezt találtam írni:

Azt tudom mondani, hogy igazi high-end telefonról beszélünk, ami nyugodtan lehetne a HTC zászlóshajója - ha nem a HTC One X lenne az. De ez már egy másik történet lesz...

Nos, most itt a másik történet, a HTC One X, amellyel a HTC Magyarország jóvoltából egy hétig napi használatban ismerkedhettem, és eközben megpróbáltam kifundálni, hogy a HTC One szériában valóban az X-e a zászlóshajó? Arra az unortodox gondolatra jutottam, hogy igazából a One S és a One X is szászlóshajó, csak némileg más szegmensre célozva. El is magyarázom, miért.

Kipróbáltuk: HTC One S, az élmezőny középmezőnye


(Ez a mezőny szó tipikusan az a fajta, amit ha elmondasz háromszor magadban, már nem tudod mit jelent. Próbáld ki! Mezöny, mezöny, mezöny. Wha'?...)

Amióta az Android ökoszisztémában tevékenykednek (ami ugye a HTC Dream jóvoltából az összes gyártó közül a leghosszabb idő), a HTC számomra mindig is a minőségi hardverrel jelentett egyet. Valahogy a fejemben mindig az a leosztás, hogy a HTC gyártja a csudaszép, szuper fogású, szuper anyaghasználatú, emiatt kicsit drágább telefonokat, aztán jön a Samsung, akik pedig kihoznak egy (tisztesség ne essék, szólván) szappantartót, dupla teljesítménnyel. A másik jellegzetessége a HTC-nek (sok más Androidos gyártóhoz hasonlóan) az volt, hogy nagyon hasonló hardver alapokon rengeteg különböző modellt dobtak piacra, nagyjából tökéletesen összezavarva a vásárlókat.

Ezért nagyon jólesően konstatáltam a HTC One sorozat piacra dobását: a HTC megfogadta, hogy egy sokkal kisebb termékskálát tart fenn, a minőségből viszont nem engedve. Így ugyan réteggyártó marad, kisebb részesedéssel, de egyrészt a Samsunggal eladásban hiába is versenyezne (hiszen az még az Apple-nek sem megy), olyan területen tud viszont differenciálni, ahol a Samsung hagyományosan nem szokott: a minőség, minőségérzet terén. A HTC One sorozat emiatt az én szememben a mai telefon felhozatal élmezőnyét képviseli.

A HTC Magyarország jóvoltából egy hétig a One sorozat középkategóriáját, a HTC One S-t teszteltük hétköznapi körülmények közt.

Oldalak

Subscribe to RSS - tartósteszt