picplz

Indafotó ingyentárhely volt Picplz felhasználóknak

Emlékezhetünk (volt Picplz felhasználóként én pl. különösen fájón), hogy a Picplz, amely valaha valós alternatívának tűnt az (akkor még Androidra nem elérhető) Instagrammal szemben, június elején bejelentette, hogy nincs tovább, bezárják a szolgáltatást, a felhasználóknak pedig le is út, fel is út. A szolgáltatás azóta már tényleg leállt, de a régi felhasználók még szeptember 3-ig letölthetik a fotóikat, amelyeket csak azután töröl a cég.

Ha eddig ezt nem tetted meg, most érdemes lehet: az Indafotós barátaink felajánlották, hogy Picplz felhasználóknak annyi tárhelyet adnak, amennyi a letöltött Picplz fotóarchívumuk - hogy biztosan elférjen!

Még egy kollázs app gyorsteszt: Photo Grid

A Diptic után egy lassabb, de több funkciót nyújtó kollázs appról teszünk gyors említést: ez a Photo Grid.

Miben több a Photo Grid?

A Photo Grid alapvetően ugyanazt tudja, mint a Diptic: kollázskoat lehet benne létrehozni. Viszont míg a Diptic egy feladatot alapszinten (19 fix elrendezés, 4 fotó), igaz gyorsan és jól használhatóan old meg, addig a Photo Grid szabadabb, de nehézkesebb is.

A mobil képszeletelő keretező: Diptic

HipstMobilfotózással foglalkozó elnyújtott minisorozatunk következő eleme a Diptic.

Az app valószínűleg az Instagram megjelenésének köszönheti népszerűségét, főleg miután az Instagram első helyen ajánlotta fotókollázsok létrehozásához. Innen hallottam róla én is, és bár azóta már (illetve jelen állás szerint) letettem az Instagram használatáról, a Diptic, illetve a fotókollázs intézménye független ettől, a kimenet Picplz-en is ugyanolyan jól mutat.

Mit tud tehát a Diptic?

Instagram, hipsterfotók (dilemma)

Ahogy azt Readya kollega már megírta, tegnap (amíg én szülésfelkészítőn bujkáltam) kijött az Instagram for Android. Kevés alkalmazást várt ennyire az Androidos felhasználótábor, mint ezt, az alternatív szolgáltatások reszkethetnek az életükért, igaz? A konkrét funkcionalitást elolvashatjátok az ő cikkében, az Instagram for Android ennyi, se több, se kevesebb. Én inkább a dilemmáimról szólnék, aztán talán kerekedik valami ötlet is.

A technika: 21. századi Brownie Cam

Mindenekelőtt: a fotó-mikroblogot, vagy szociális fotószolgáltatást (hívja ki ahogy akarja) alapvetően jó dolognak tartom. Nem hiszek abban, hogy fotózni csak előképzettséggel lehet, vagy az éppen legújabb DSLR-rel. Ha Henri Cartier-Bresson egy Kodak Brownie-val zseni tudott lenni, akkor ma bárki egy HTC Wildfire-rel az lehet. Persze ez messze nem jelenti azt, hogy mindenki az, nagyon sok a zaj, de szerencsére nem papírra van nyomtatva, úgyhogy végülis mindegy. Persze Readya-nak igaza van: legyetek észnél, nem kell nagyon és mindig (és céltalanul) elszállni a filterekkel. A 21. századi Candid Photography-val kapcsolatban már majd' egy éve foglalkoztam én is, a Picplz kapcsán.

Az eszme: 21. századi Fortepan

Android és a nyár: milyen appokkal érdemes nekiindulni a szezonnak?

Itt a nyár, alacsonyan repülnek a balatoni hétvégék, fesztiválok, külföldi utazások. És bár az előző évezredben valahogy elkarcoltunk a Szigeten és olaszban mobiltelefon nélkül is, ma már elképzelhetetlen, hogy nyaralni, bulizni, vagy akárhova elinduljunk az okostelefon, és a rátöltött életkönnyítő appok nélkül.

Az alábbiakban megpróbálunk összegyűjteni néhány hasznos appot, amit célszerű beszerezni, mielőtt útnak indul az ember - legyen az város, belföld, vagy külföld. Ha pedig kihagytuk a Te kedvenc nyaralásos appodat, egészítsd ki a cikket a hozzászólásokban!

Oldalak

Subscribe to RSS - picplz