közlekedés

Google Maps realtime közlekedési információk - már Magyarországon is!

Tegnap a Telenor Ház felé autózva lettem figyelmes arra, hogy a Google Maps a szokásos térképnézetemet felülcsapta egy forgalmi információs nézettel. Úgy fest, hogy a hír igaz: a Google Maps valóban tud már realtime forgalmi adatokat adni itthon is! A mellékelt képen azt látod, hogy reggel miért nem érdemes a Moszkva tér felé autóval közlekedni.

Ahhoz, hogy aktiváld ezt a funkciót, a Google Maps indítása után a felső ikonsorból a "Layers" ikonra tappantva ki tudod választani a "Traffic" layert, és mikor visszatérsz a térképre, már lathatod is a (Budapesten többnyire) piros, vagy zöld utakat.

A technológia érdekessége egyébként, hogy itt "élesben" láthatjuk, ahogy a Google által háttérben gyűjtött adat (esetünkben a geolokáció) hogy szolgálja egy alkalmazás érdekeit. Ha ugyanis a Google Maps-et a "My Location" szolgáltatást bekapcsolva használod, és még a GPS-ed is megy, a Maps alkalmazás a Google-nak adatot szolgáltat arról, hogy merre, és milyen gyorsan haladsz. Ez egy Opt-out jellegű szolgáltatás, úgyhogy ha nem tetszik az ilyen irányú adatgyűjtés, kikapcsolhatod.

Gyorsteszt: eMatrica v1.0

Facebook üzit hozott a minap a posta:

Üdv!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani eMatrica mini alkalmazásunkat. Amint a neve is mutatja, a magyar autópályák használatára feljogosító e-matricát vásárolhatsz segítségével. Az alkalmazás természetesen ingyenes és megtalálható a Marketen. Töltsétek le, használjátok egészséggel és ha megjegyzésetek van küldjétek el a fejlesztőknek.

Biztonságos utat, kellemes autózást.

Subscribe to RSS - közlekedés