készülékteszt

Xiaomi Mi3 - ez fenekeli a Samsungokat!

Szóval az úgy volt (tisztelt bíróelvtárs pogárjenő úr), hogy a közelmúlt történései nyomán le kellett adnom a céges Nexus 5-öt, és az Isteni Gondviselés révén pont megkeresett egy kedves kínai kisasszony, volna-e kedvem Xiaomi termékeket tesztelni. És hát persze hogy volt, külön örültem neki, hogy nincs a szokásos konfliktus, hogy persze jó dolog egy új telefont fogdosni, de mégiscsak ott van az embernek a napi használatú saját telefonja - mert hát nem volt saját telefonom. Szóval igent mondtam, és nem bántam meg!

Ennyi elöljáró után elárulom, hogy a telefont a XiaomiShop.com ajánlotta fel tesztelésre. Mindez a következőképpen történt:

  1. kedden délelőtt 10 körül berendeltem a telefont,
  2. szerda délután pedig csöngetett a DHL és hozta a telefont.

1 nap. Ennyi volt a szállítás. És ez nem az androidportal.hu nemzetközi hírének köszönhető: a XiaomiShop Európából (Udinéből) szállít, emiatt a fizetéstől számítva cirka 1-2 napon belül kezedben a cucc. Ja, azt említettem, hogy fizethetsz PayPal-lal is akár?

Kipróbáltuk: Huawei Ascend Mate

Az elmúlt héten nálam vendégeskedett a Huawei phablete. Kicsit sajnálom, hogy nem egy héttel korábban érkezett, akkor Lipileevel pingpongozhattunk volna egy kicsit. Vegyes érzelmekkel készültem a tesztre. Egyrészt az első Androidos telefonom (T-Mobile Pulse) is Huawei gyártású volt, amit minden hibája ellenére nagyon szerettem, másrészt viszont a 6.1"-es kijelzőmérettől eléggé tartottam.

Kipróbáltuk: Sony Xperia Z Ultra

Appvasárnapot kéne írnom, de a helyzet az, hogy ehelyett egy készüléktesztbe oltott véleménycikket fogtok olvasni. Ráadásul vélhetően nem is vasárnap! Mai alanyunk a Sony Xperia Z Ultra, melyet a Sony Magyarország jóvoltából használhattam.

Nos: az Xperia Z Ultra egy phablet. Ez ugyebár az az eszköz, ami egyrészt semmire sem jó: 6,4", gyakorlatilag esélytelen, hogy bármelyik zsebedbe beférjen, kivéve persze azt az esetet, ha esetleg valami lábszárnyi méretű zsebbel rendelkező rappergatyában jársz, vagy bohóc vagy. (Van-e különbség ugyebár, de ezt meghagyjuk a Velvetnek.) Állva még éppenséggel belefér, viszont ha leülsz, fonák helyzetbe kerülsz egy félbetört telefon és a szervíz viszonylatában. Ráadásul tabletnek elvileg kicsi, 6,4" az nem 7", nem 8,9", és nem 10,1", azoknak az iPad usereknek tehát végleg kicsi, akiknek ugyan jó a szeme, de a hipsterszemüveget a közértben csak olvasódioptriával kapni és ezért nem látnak jól. (Nekem meg, ugye, a két szódásszifonnal...) Aztán meg: 1080p kijelzője van, ami köztudott, hogy manapság még akadni szokott, igaz?

Nos

Kipróbáltuk: Telenor Smart Touch Mini

Kicsit lámpalázas vagyok, mert még soha nem írtam készüléktesztet, leszámítva a saját készülékeimet. Viszont most a Telenor jóvoltából egy hétig nyomogathattam egy belépőszintű telefont, és jó lenne úgy írni róla, hogy reális képet kapjatok a telefonról. Tehát előre elnézést kérek az esetleges pongyolaságokért, de továbbra sem tartom magam szakújságírónak, csak egy hobbiírónak, így kéretik a cikket ilyen szemmel olvasni. Viszont a pontosításokat, véleményeket most is szívesen veszem a cikk alatt.

Oldalak

Subscribe to RSS - készülékteszt