intel

Kipróbáltuk: Orange San Diego, a párhuzamos galaxis

Kezdjünk egy találós kérdéssel: tudjátok, melyik mobilprocesszor-gyártó óriás főhadiszállása található San Diego-ban?

Igazi kuriózumról írok ma nektek ("ma", mondom, de persze egy hétig írom a cikket): Prezi-s barátaink jóvoltából egy itthon nem kapható eszközt próbálhattam ki pár napig. Az eszköznek az elérhetetlenségen kívül van egy nagy érdekessége: nem a megszokott ARM/Snapdragon/Exynos klub valamely versenyzője hajtja, hanem "a másik platform".

A platform neve Intel Atom, a telefon pedig az Orange San Diego, más néven az Intel AZ210A.

Ja, és a találós kérdésre a válasz pedig: a Qualcomm. Well done, Intel!

Android-x86 és az Intel Atom netbook - 2. rész: hétköznapok (videóval!)

Az előző rész tartalmából...

Android-x86 mini cikksorozatunk előző részében eljutottunk onnan, hogy van egy kirohadt Intel Atomos netbookunk amivel a teraszra tévedő mókusokat dobáljuk odáig, hogy van egy 2x1,6 GHz-es, 2 GB RAM-os, 40 GB háttértárral rendelkező, Ice Cream Sandwich-et futtató, és 95%-ban állat eszközünk, amitől szerzőnk olyannyira fellelkesedik, hogy említett eszközt - úgymond' - elsődleges itthoni eszközévé lépteti elő:

...annyira gyors, hogy a gépen egyébként meglevő Ubuntu partíciókat azóta sem volt érkezésem betenni a GRUB configba (mert minek), és a kis Androidos netbookot az elsődleges itthoni eszközömmé léptetem elő.

(Mondtam.)

Lássuk hát, hogy mire jutott a fenti vállalás, hogy üzemel egy MSI Wind, rajta az Android-x86 ICS build, hétköznapi használatban!

Android-x86 és az Intel Atom netbook - 1. rész: ismerkedéstől házasságig

A közelmúltban Twitteren is feltettem a beugratós kérdést: kétmagos, magonként 1,6 GHz-es Android eszköz 2 GB RAM-mal és 40 GB felhasználható háttértárral, az haladós? Ráadásul csaltam is kicsit, mert igazából a 160 GB háttértárból saját kényem-kedvem szerint jelöltem ki 40 GB-ot... És hát ez így persze hogy haladós! És ha hozzáteszem, hogy az eszközhöz hardveres QWERTY is jár és Ice Cream Sandwich fut rajta?

A címből persze úgyis tudjátok már a rejtvény megoldását: az eszköz egy Intel Atom alapú MSI Wind netbook, amire az Android-x86 project jóvoltából teljesen (na jó, mondjuk 95%-ban) működő Android rendszert tudtam telepíteni. Katt az Olvass továbbra, és gatyát felkötni, igazi kuriózum következik!

Ami a Hírhétfőből kimaradt: a Samsung és az Intel új mobil oprendszere

Nem kavart akkora port, mint amekkorát talán érdemelne, és nem került be minden idők egyik legdurvább Hírhétfőjébe se, de a múlt hét egyik breakingje volt az is, hogy a Samsung és az Intel kézenfogva gondolják hátbatámadni a mobilipart és eddigi partnereiket, és Tizen néven új, Linux alapú mobil operációs rendszer fejlesztésébe kezdtek. Talán azért nem lett akkora hír, mert az egy nagyobbacska hír igazából sok kicsi "breaking"-ből tevődik össze. Nekünk pedig, mint Android blog, igazából egy cikk erejéig érdekes a sztori, hiszen az új rendszer nem Android, de mégis Linux, tehát mondhatni közvetlen vetélytárs... Lássuk hát, mi ez a Tizen?

(Itt hívom fel a figyelmet, hogy innentől magánvéleménnyel tartkított cikk következik - ha nem értesz egyet, vitatkozz, fejtsd ki, és légyszi ne trollkodj!)

Subscribe to RSS - intel