honeycomb

Targus bluetooth billentyűzet teszt: írj eposzt Androidon!

Tabletekkel, pontosabban a velük való munkavégzéssel kapcsolatban talán a leggyakoribb kritika a valódi billentyűzet hiánya. Bár én többnyire jegyzetelésre és átnézésre használom a tabletet (már ha munkáról van szó), illetve többnyire tartalomfogyasztásra, ha nem munkáról, van igazság a kritikában: időnként nem rossz dolog megírni az "occasional blog post"-ot (ami nálam nem is annyira occasional), vagy egy hosszabb emailt - horribile dictu, belejavítani egy review-ra kapott valamibe!

Kevéssé tudott tény, de az Android megörökölte az alapjául szolgáló Linux fejlett HID (vagyis Human Input Device) támogatását. Hogy mit jelent ez nekünk? Azt jelenti, hogy egy kellően jól kézre eső, és bluetooth-támogatással rendelkező billentyűzettel bármilyen Android tablet egy netbookkal/notebookkal egyenértékű munkaállomássá varázsolható. És ugye nem lepődünk meg azon sem, hogy vannak kifejezetten tablethez gyártott billentyűzetek?

A 101 élmény kampányban résztvevő bloggerként elég részletesen megpróbáltam megírni, hogy mire használom én a tabletet - kézenfekvő volt, hogy legalább egy próba erejéig a tabletből billentyűzetes read-write munkakörnyezetet varázsoljak.

Egy ilyen eszközön, a Targus által eredetileg iPad-hez gyártott bluetooth billentyűzeten írom ezt a cikket is. A billentyűzetet az iPon bocsátotta rendelkezésre, köszönet érte. Lássuk hát, hogy segíti még jobban a munkát egy bluetooth-billentyűzetesített Android tablet!

HTC Flyer teszt - business class

Régóta érdekelt a HTC Flyer. Mivel a tabletek jogosultsága az én szememben a meetingen való munkasegítésben testesül meg, mindig azt figyeltem a nálam járó eszközökben, hogy mennyire használható érdemi munkára - ebben a kategóriában pedig a Flyer a mai napig egyedülálló eszköz. De hát az eredeti modellen Gingerbread volt, ami ugye nem tablet oprendszer, meg valahogy a bejelentésekor már jöttek ki a kétmagos eszközök, hozzánk pedig mindig azok jutottak el... Szóval úgy esett, hogy a Flyer sose jutott el hozzám. Most viszont az XXL GSM adott nekem egyet kölcsön, én pedig kapva kaptam az alkalmon, hogy egy újkeletű dilemmám feloldásába bele tudjak vágni. Unalmas meetingek, reszkessetek!

Asus Transformer Prime, az erőmű (frissítve -> ICS)

Nálunk járt az Asus Eee Pad Transformer Prime, amely jelenleg az egyetlen Nvidia Tegra 3 processzorral bíró eszköz. Nem mondanám, hogy teszteltük, hiszen egyetlen este nem elegendő erre, főleg ha van más dolga is az embernek. Viszont ha már adott volt a lehetőség, kicsit megpiszkáltuk az eszközt és egy bemutatóra elegendő információ gyűlt össze.

Miért Xoom?

Már régóta gondolkozom egy tableten. Viszont, amikor a Samsung Galaxy Tab 10.1v a kezemben volt, akkor azt éreztem, hogy jó az eszköz, de még nem az igazi. A Honeycomb tetszett, de a 3.0 még messze volt attól, hogy igazán kiforrott, jó rendszernek nevezzük. Aztán játszottam egy szép 10.1-es Galaxy Tabbal, ami már egy kicsit jobb volt, a rajta levő Honeycomb is már 3.1-es volt, így éreztem a jó irányt.

Tablet howto 1: fájlmozgatás

Ha tabletet kaptál karácsonyra, esetleg meglepted magadat vele, akkor bizonyára már észlelted, hogy a Honeycomb (3.x) teljesen máshogy viselkedik fájlmozgatásnál, mint a 2.x Androidok. Ennek oka, hogy a 3.x verziók MTP-t használnak, s nem mint Mass Storage mountolódnak (szép magyar mondat lett).

Akkor gyorsan megmutatom, mi a teendő különböző operációs rendszerek esetén:

Windows

Elvileg semmi dolgod, a rendszer felismeri, s minden szép és jó, tudod a filmeket pakolni a tabletre.

Mac OS X

Itt is egyszerű a helyzet, telepítsd az Android File Transfer nevű alkalmazást, s azzal pikk-pakk pakolhatsz midnent a tabletre. Kép fent az Android File Transferről. (kép forrás)

Linux

Itt egy kicsit trükkösebb a dolog, de itt se kell sokat bütykölni. Viszont az a kérésem, hogy mindenki olvasson utána, nézze meg, hogy biztos-e a dolgában. Természetesen nem vállalunk továbbra sem felelőséget, ha bárki kárt tenne a rendszerében.

Alapvetően Debian/Ubuntu irányban vagyok ismerős, így azon biztosan működő megoldást mutatok a tovább után.

Oldalak

Subscribe to RSS - honeycomb