google play store

Appvasárnap a radiátor mellől

Bizony, beköszöntött az ősz (a hidegebbik fajta), elő lehet venni a bringás aláöltözőket és az esőcuccot, fel lehet tekerni a Nest-et, nyakunkba venni a macskát melegítő alkalmatosságnak (aka. sál), benchmark appokat (vagy csak egyszerűen a Skype-ot) futtatni a telefonon hogy fűtsön az is, és így tovább.

Érdekes módon mintha a hírezők is kicsit lefagytak volna itt a nagy hidegben, bár ez inkább talán a Lollipop-Nexus6/9-iPad bejelentés hevében telt múlt hét kiheverése lehet. Azért persze nem maradtunk kontent nélkül, még megkésett Lollipop cuccok is akadnak!

A hét játéka(i)

  • 10 éves a GTA SA! Ennek ünneplésére a GTA trilógia ákciósan elérhető, ketőkilencvenkilencéágétéát, meg háromkilencvenkilencé'! (A hír lefordítva: a GTA 3 és GTA Vice City 2,99, míg a GTA San Andreas 3,99 dollárért kapható a sarki alkalmazásboltban.)
  • Megérkezett a (szerintem) legjobb mobil autós játék, a Reckless Racing harmadik része! Felülnézetes, szuper grafikájú autóverseny, gymkhana, drift funkciókkal, szerintem mindig kötelező darab - nekem tuti megvan mivel fogom a repülőn csapatni!
  • Nem feltétlen játék, de tulajdonképpen játszol vele: Earth & Moon HD Gyro 3D Pro - minden buzzword benne van, csak jó lehet!

Még egy kis lollipop

Appvasárnap

Elég unalmas hét áll mögöttünk, sehol egy ROM bejentés, esetleg valami új telefon vagy tablet...

OH WAIT :-)))))999

Lássuk a N6-Lillipop bejelentések utórengéseit - mert persze Rumcájsz jóvoltából már minden fontosat tudhatunk a Android 5.0 Lollipopról, az új Nexusról, sőt, még kontextust is kaptunk a többi aktuális zászlóshajóhoz képest...

Pár kapcsolódó érdekesség azért napvilágot látott a hét hátralevő részében is:

Appvasárnap

Napos időnk van (a cikk írásának pillanatában), remélem mindenki kint ül a napon promiscuous módban és gyűjti be az év utolsó érdemi napsugarait és a heti alkalmazás híreket! Ja, hogy azok még nincsenek? Dehogynem, vigyázzoda!

Először is: új Play Store!

Bizony, a Play Store sem kerülhette el a materializálódás maximális manifesztálódását, szépen lassan rolloutolódik mindenkinek. Aki nem bír várni, innen is leránthatja az APK-t. Ja és: új ikon! Figyeld:

Mekkora már!
(Kicsi.)

Frissült/új/érdekes

Appvasárnap

Na sziasztok, nálatok hogy telik a vasárnap? Nálunk Adél (4 éves) felfedezte magának a Dots című, egyébként zseniális játékot (amivel én régebben repülés közben ütöttem el az időt és azóta rajta maradt a tableten), majd a kezdeti tanulási szakasz után most gyakorlatilag korlátlan ideig képes játszani. Nem bánom, mert a Dots szép, és még logikai is. (A másik kedvenc egyébként a My Horse, amiről egyrészt mindig ez jut eszembe (you're welcome), másrészt végülis jól kivitelezett - na vajon milyen tematikájú? - lovacska manager játékról van szó.)

Na de beszéljünk a heti app felhozatalról!

Siri csend

Az év ipari trollkodását vihetné végb(élb)e a Samsung az Apple-lel szemben, ha tényleg sikerülne megvennie a Nuance-ot. A Siri ugyebár köztudomásúan Nuance technológiára épül, a céget pedig mostanság nagyon erősen környékezi Uncle Sam. És igen, elvileg a Siri-t tokkal-vonóval felvásárolta anno az Apple - eltekintve attól, hogy maga a hangfelismerés sose volt a Siri-é, azt a Nuance megtartotta magának. Az Apple elleni trollkodáson kívül a Samsung még egy fasza billentyűzet technológiát is nyerne az üzlettel: a Swype-ot is a Nuance gyártja. (A bekezdéscímért pedig elnézést kérek. Még csak 2 kávét ittam ma.)

Appvasárnap

6 év...

Nem (csak) szoftveres hír, hogy a héten fontos évfordulót ültünk... Csütörtökön volt 6 éve, hogy a HTC bemutatta az első Androidot futtató telefonját - ez volt a HTC Dream, vagy T-Mobile G1, ki hogy ismerte. Persze tudjuk, hogy nem csak a HTC első Android kütyüje volt ez, hanem az első Android eszköz. Ős-Dream userként elmorzsolok egy könnycseppet, és mivel az eszköz még mindig megvan, hamarosan előkapom és játszom vele egy kicsit majd. Ha minden igaz, Cyanogen 6.1 van rajta néhány e2fs hackkel megtoldva, és fogadok, hogy a billentyűzete még mindig tökéletesen működik - azóta se csinált senki ilyen jó billentyűzetet.

Bullseye

Mondanám, hogy az eheti Appvasárnapot a Bullseye támogatta, de majdnem pont az ellenkezője igaz: ez a kis IQ játék majdnem pont azt érte el, hogy egyáltalán ne írjak Appvasárnapot. Egy játék után 24-ik 11-ik vagyok az alltime high score listán, de mindjárt nekiesek megint, mert vétettem pár idegesítő hibát... Ja, a játék egyébként egy más ismert sémán alapszik, Google Maps-en kell különböző tippek alapján belőni, hogy mely országról/városról van szó. Gyertek, irigykedjünk egymás általános műveltségére!

Oldalak

Subscribe to RSS - google play store