google play store

Appvasárnap

A múlt heti WiFi helyzet megoldódott, fűtésem is lett (igen, pár napig nem volt), és történtek is érdekes dolgok a héten - lássuk csak!

László Krisztián esete az Akció Indítóval

Mindannyiunk kedvenc LinkBubble appjának apja (see what I did there?), Chris Lacy (aka. László Krisztián) új appot adott ki Action Launcher 3 néven. Felmerül a kérdés, hogy ha új, akkor miért "3", olyan ez így, mint a "Hófehérke visszatér 2", vagy mint a Batman Mindazonáltal (ja, nem). Na szóval a lényeg hogy a nagysikerű Action Launcher frissült igazából, de a frissítés teljesen az alapokról, sőt, az alapelgondolástól kezdve történt, tehát de facto (sőt: eo ipso!) ez egy új app. A másik érdekessége az, hogy 4.99 dollár, vagyis tulajdonképpen fűszeres húsgombóc, ami okozott némi felhördülést és -fordulást. Chris viszont nem szarozott, fogta magát és egy Google+ cikkben elmagyarázza (több más dolog mellett), hogy ez van parasztok, ez pénzbe kerül, mert én (márminthogy ő) ebből élek (márminthogy él). Én bírom a hozzáállását. Ráadásul Chris nagyon jó Android fejlesztő aki mindig out of the box gondolkodik, úgyhogy közös érdek, hogy jól éljen és a vitorlásán ülve jussanak eszébe a jobbnál jobb app ötletek - tudod, mint amilyen a Link Bubble, a Tweet Lanes, a TapPath... vagy éppen maga az Action Launcher.

Haha fail lol @ Amazon

Appvasárnap

Nem semmi macera Amszterdamban wifit találni! Igen, van az irodában, és nem, nincs otthon: most költöztem, a lakásom egy exkollega szerint leginkább egy drogtanyára hasonlít (már amennyiben a teljes bútorzat jelenleg egy ágy, és két szék), és nem, nincs netem. Még. (Cserébe amikor lesz, legalább drága lesz.)

Úgy most két hűtővásárlás közt, az Openbare Bibloothek Amsterdam (OBA) néha kicsit hektikus wifijéről próbálom meg nektek összefoglalni, mi történt a héten Androidiában - remélem értékelitek az elhivatottságomat! (Az OBA-t egyébként érdemes megnézni, olyan kilátás van a 6-ik emeletről, hogy befo csak na.

Először is: Cyanogen vs. OnePlus

Appvasárnap

Ezen a héten van két nagyobbacska téma, remélem megbocsátotok, ha most inkább egy kicsit kifejtősek leszünk - azért jutott pár apróság is a végére!

BKK és Waze

Szegény BKK kicsit másféle hírekben szerepel mostanában, pedig! Pénteken érkezett a hír, hogy partnerségre léptek a Waze-zel (vagy Waze-val, kinek hogy tetszik). A partnerség keretében a Waze pontos infót kap a városi közlekedést befolyásoló dolgokról: útfelújításokról, lezárásokról; ennek eredményeképpen a Waze pontosabban és jobban tud majd útvonalat tervezni, dugót elkerülni. Neked, a felhasználónak. A BKK pedig cserébe hozzáférést kap a Waze adataihoz: bejelentéselhez torlódásokról, dugókról, balesetekről.

Appvasárnap

Google PlaYouTubeAccess

Igen, olvastam én is, a Google elkezdte összeboronálni a Play Music-ot és a Youtube-ot. Ha All Access előfizető vagy (és miért ne lennél az - én az vagyok, te az vagy?), mostantól a Youtube-on kapsz egy "Music" tabet, a Play Music app pedig releváns Youtube találatokkal dobál téged. Az egyik oldalon felmerül a kérdés: minek? Én, mint büszke All Access felhasználó, pont leszarom a Play Music-ban a Youtube találatokat. Nekem tökéletesen megfelelt a Play Music felhasználásom alapján összeállított zenealapú javaslatlista, illetve van némi problémám azzal, hogy a Play Music (amit tipikusan munka közben használok, háttérben) is a prokrasztináció prominens csatornájává válik... A másik oldalon meg... ha nincs ez az új feature, talán sose találtam volna rá erre a videóra. Marilyn Manson, Johnny Depp, és Ninja a Die Antwoord-ból egy színpadon? (Then again... a videóban előadott kooperáció nem képvisel különösebben nagy művész értéket, és megint felmerül a kérdés: hasznos ez?)
Mindenesetre az újítás hozott pár hasznos dolgot: a Youtube képes lesz a háttérben lejátszani (egyelőre akkor, ha feliratkozol Music Key bétára), a Play Music pedig, nos, Youtube linkekkel fog támadni. Nekem azt hiszem elég lesz az All Access - jut eszembe: ha minden igaz, 3 hónapig most ingyen van, ha eddig nem voltál feliratkozva. (Itt kell, ha most megtennéd.) Ezt a hírt speciel nem tudom validálni, mert én ugyebár fel vagyok.

Na de beszéljünk az appokról!

A kínaiak már a spájzban!

Applicatie Zondag, akarom mondani Appvasárnap

Goedmiddag! Elnézéseteket kérem a kéthetes hiátusért, volt némi költöznivalóm. De az Appvasárnap nem múlik el, és nyelvet se fogok váltani, illetve hát eddig is sokan nyígtak hogy túl sok angol kifejezést használok, nos ez ezután is így lesz, mint ahogy az ipar nyelve se változott magyarra 2 hét alatt. És nem váltok pl. hollandra.

A két hét alatt annyi minden történt, hogy attól tartok szelektálni leszek kénytelen, de majd meglátjuk.

  • Mindenekelőtt, mert magyar vonatkozású: elindult Budapesten az Uber. A taxis cincinátus persze már zúgolódik, meglátjuk mi lesz a törvényi háttérrel... Ideát Amszterdamban ugyanez van egyébként, konkrétan akár 60 ezer euróra is bírságolhatnak egy-egy Uber sofőrt (nyilván ez már az előre megfontolt szándékkal, aljas indokból elkövetett, visszaeső Uber szolgáltatásnyújtás esetén érvényes), viszont az Uber jelenlegi álláspontja az, hogy amíg a jogi helyzet nem tisztázódik, addig ők vállalják a büntetéseket, ami elég bátor dolog.
  • Aztán még egy magyar: itt is emlegettük, de legfőképpen a világot bejárta a Ready Contact List. Jövő kedden, vagyis november 18-án velük beszélgetünk egy gruppen Hangouts keretében. RSVP-zni itt tudsz.

Aztán: Google

Oldalak

Subscribe to RSS - google play store