google play store

Appvasárnap

Jópár hete nem adtam életjelt magamról, meg az Appvasárnapról! Ennek oka prózai, Mozilla Summit és munkahelyi történések, meg persze az élet. Nem ígérem, hogy az év hátralevő részében heti rendszerességgel tudok jelentkezni, de ez most egy ilyen időszak lesz - amikor tudok, meg lesz energiám, írok. Tudjátok, hobbiblog.

Azért múlt héten már újra figyeltem a híreket, és volt pár érdekes is, lássuk!

A Google csodálatos világa

Appvasárnap

A hét kiemelt cikke: a Google gatyába rázza az Androidot

Az Ars Technica-n jelent meg egy érdekes cikk a Google Play Services-ről. A lényege röviden az, hogy eme látszólag jelentéktelen app, és a mögötte dolgozó irtózatos háttér segítségével a Google nagyjából függetlenítette az Android platform frissítéseit a konkrét verziótól. A Google Play Services ugyanis Android 2.2-től azonos funkcionalitással települ (a felhasználó megkérdezése nélkül), ráadásul kb. rendszerjogosultsággal, vagyis a Google kezében van egy olyan app, ami a teljes piac majd' 99%-án jelen van, mint mondtam, nagyon széles jogokkal. Frissíteni szintén háttérben lehet, nem kell a felhasználó lustaságán átlépni. És ha megnézzük a cikkben látható listát, látszik, hogy nagyjából ami ANdroid alapfunkcionalitás nem Google Play Services, azt a Google már kipakolta különálló Play Store alkalmazásba (mint a Maps, a Keyboard, vagy a Calendar), a verziófüggő rendszer része csak pár dolog maradt. Érdekes olvasmány!

Ha pedig be van tárazva a vasárnapi rántotthusi és az ebéd utáni sör, csapjunk bele a heti hírekbe!

Frissültek

Appvasárnap

Istenuccse nyitva tartottam a szemem, de ezen a héten alig csordogált valami az iparból. Frissült ez-az, de stability fix release itt nem üti meg a szintet. Úgyhogy olvassatok kishíreket. (Na jó, azért lesz egy-két app az alján, nem lustálkodni!)

A hét (kis)hírei

  • Koushik Dutta, az AllCast írója a Google+-on tudatta a nagyérdeművel, hogy a Google (szerinte) szándékosan eltörte a ChromeCastban az AllCast-ról (illetve: helyi forrásból) lejátszás képességét. A net pár napig mérges volt a Google-re, aztán a Google válaszolt: nem szándékosan törik el, de az AllCast által is használt Google Cast SDK még annyira béta, hogy minden update-tel jelentősen változik. Reméljük, hogy a Google komolyan is gondolja, amit mond, és hogy Koush nem adja fel az AllCast fejlesztését!
  • A Twitter bétateszter programot indított Android felhasználók részére. Remélem ez segít nekik abban, hogy az appjuk mondjuk legalább feljöjjön a top 3-ba Twitter a alkalmazások között!

Frissült

Appvasárnap

Mindenek előtt: 2000!

Megvan a 2000-edik Google+ közösségi tag, yippie kay yay! El sem tudom mondani, mennyire örülök, hogy a G+ közösség ennyire él, lassan csinálhatnánk egy sörözést, de legalább egy Hangoutot, nem?

A hét két híre: Google és MaGoogle

  • Egyrészt kijött egy Android 4.3 OTA frissítés, ami érdekes módon maradt 4.3, nem 4.3.1 vagy ilyesmi - akkor minek van a verziószám? Mindenesetre biztonsági frissítésről van szó, ami foltozza a közelmúlt biztonsági réseit, másrészt pár apróságot javít az új Nexus 7-ben. Az image-ek természetesen letölthetők, de én úgy tapasztaltam, hogy ezek az új Android OTA-k már gyorsan körbeérnek az eszközökre.
  • Változott a Google Play fejlesztői szabályzata. A legfontosabb talán az, hogy többé tilos notifikációkba reklámot tolni.

CyanogenMod Account

A CyanogenMod-os srácok folyamatosan azon törik a fejüket, hogy mitől lesz nekünk jobb. Legújabb ötletük a CyanogenMod Account, egy titkosított account, amivel telefont követhetünk és törölhetünk, anélkül, hogy veszélynek kéne kitennünk magunkat harmadik személy felé. Vegyük észre, hogy a harmadik személy itt pl. a Google-t is jelentheti. Kérdés, hogy miután GMailt használok és még 10 másik Google terméket, fog-e engem érdekelni, hogy történetesen még a telefonom helyzetét is ismerik... Meglátjuk.

Frissültek

Oldalak

Subscribe to RSS - google play store