google play

Appvasárnap

Elég unalmas hét áll mögöttünk, sehol egy ROM bejentés, esetleg valami új telefon vagy tablet...

OH WAIT :-)))))999

Lássuk a N6-Lillipop bejelentések utórengéseit - mert persze Rumcájsz jóvoltából már minden fontosat tudhatunk a Android 5.0 Lollipopról, az új Nexusról, sőt, még kontextust is kaptunk a többi aktuális zászlóshajóhoz képest...

Pár kapcsolódó érdekesség azért napvilágot látott a hét hátralevő részében is:

Appvasárnap

Napos időnk van (a cikk írásának pillanatában), remélem mindenki kint ül a napon promiscuous módban és gyűjti be az év utolsó érdemi napsugarait és a heti alkalmazás híreket! Ja, hogy azok még nincsenek? Dehogynem, vigyázzoda!

Először is: új Play Store!

Bizony, a Play Store sem kerülhette el a materializálódás maximális manifesztálódását, szépen lassan rolloutolódik mindenkinek. Aki nem bír várni, innen is leránthatja az APK-t. Ja és: új ikon! Figyeld:

Mekkora már!
(Kicsi.)

Frissült/új/érdekes

Appvasárnap

Na sziasztok, nálatok hogy telik a vasárnap? Nálunk Adél (4 éves) felfedezte magának a Dots című, egyébként zseniális játékot (amivel én régebben repülés közben ütöttem el az időt és azóta rajta maradt a tableten), majd a kezdeti tanulási szakasz után most gyakorlatilag korlátlan ideig képes játszani. Nem bánom, mert a Dots szép, és még logikai is. (A másik kedvenc egyébként a My Horse, amiről egyrészt mindig ez jut eszembe (you're welcome), másrészt végülis jól kivitelezett - na vajon milyen tematikájú? - lovacska manager játékról van szó.)

Na de beszéljünk a heti app felhozatalról!

Siri csend

Az év ipari trollkodását vihetné végb(élb)e a Samsung az Apple-lel szemben, ha tényleg sikerülne megvennie a Nuance-ot. A Siri ugyebár köztudomásúan Nuance technológiára épül, a céget pedig mostanság nagyon erősen környékezi Uncle Sam. És igen, elvileg a Siri-t tokkal-vonóval felvásárolta anno az Apple - eltekintve attól, hogy maga a hangfelismerés sose volt a Siri-é, azt a Nuance megtartotta magának. Az Apple elleni trollkodáson kívül a Samsung még egy fasza billentyűzet technológiát is nyerne az üzlettel: a Swype-ot is a Nuance gyártja. (A bekezdéscímért pedig elnézést kérek. Még csak 2 kávét ittam ma.)

Appvasárnap

6 év...

Nem (csak) szoftveres hír, hogy a héten fontos évfordulót ültünk... Csütörtökön volt 6 éve, hogy a HTC bemutatta az első Androidot futtató telefonját - ez volt a HTC Dream, vagy T-Mobile G1, ki hogy ismerte. Persze tudjuk, hogy nem csak a HTC első Android kütyüje volt ez, hanem az első Android eszköz. Ős-Dream userként elmorzsolok egy könnycseppet, és mivel az eszköz még mindig megvan, hamarosan előkapom és játszom vele egy kicsit majd. Ha minden igaz, Cyanogen 6.1 van rajta néhány e2fs hackkel megtoldva, és fogadok, hogy a billentyűzete még mindig tökéletesen működik - azóta se csinált senki ilyen jó billentyűzetet.

Bullseye

Mondanám, hogy az eheti Appvasárnapot a Bullseye támogatta, de majdnem pont az ellenkezője igaz: ez a kis IQ játék majdnem pont azt érte el, hogy egyáltalán ne írjak Appvasárnapot. Egy játék után 24-ik 11-ik vagyok az alltime high score listán, de mindjárt nekiesek megint, mert vétettem pár idegesítő hibát... Ja, a játék egyébként egy más ismert sémán alapszik, Google Maps-en kell különböző tippek alapján belőni, hogy mely országról/városról van szó. Gyertek, irigykedjünk egymás általános műveltségére!

Appvasárnap

Újabb hét, újabb vasárnap!

De közhelyszótár helyett csapjunk a lecsóba egy kis food for thought felütéssel:

Titeket nem idegesít vérbe az új Hangouts app?

A múltkor pont lamentáltam, hogy hol tart, és hol nem tart még a material design, és a legeklatánsabb példát nem említettem a kiforratlanságra: a Hangouts Google app, pár verzió óta material design, és szerintem konkrétan visszalépés. Ami legjobban idegesít (és miközben írom, talán eszembe jutnak a többiek) az a bal swipe-in menü eltűnése. Ez az új verzióban már csak a kontaktlista nézetben érhető el, a chat nézetben már nem - tudod, mert ott értelme is lenne. Így ha egy chatben benne vagyok (és általában benne vagyok - te benne vagy?), és egy másikban is benne lennék (és általában benne lennék - te benne lennél?), a korábbi bal swipe -> tappantás -> kész user journey helyett most bal felső sarokba tappantás megpróbálás -> realizálás hogy a telefon nagy -> nagy nehezen mégis bel felső sarok elérés, de közben telefon majdnem elejtés -> főnézetből a másik kontaktra tappantás -> kész a teendők rövid listája. Sőt, mintha régen chatek (óppárdon, Hangoutok) között mintha szimpla jobbra-balra swipe-pal is lehetett volna navigálni mintha, most meg!... Szóval #köszorbán, ezt is jól elintézted nekünk. (Ahelyett, hogy végre integrálnák az SMS funkcionalitást a desktop Hangoutsba, aminek még értelme is lenne.)

No de kár lenne pörlekedni, áskálódni azon, hogy ki ölt meg kit1, mert van egy csomó érdekes(-ebb) dolog is.

Oldalak

Subscribe to RSS - google play