google play

Appvasárnap

Google PlaYouTubeAccess

Igen, olvastam én is, a Google elkezdte összeboronálni a Play Music-ot és a Youtube-ot. Ha All Access előfizető vagy (és miért ne lennél az - én az vagyok, te az vagy?), mostantól a Youtube-on kapsz egy "Music" tabet, a Play Music app pedig releváns Youtube találatokkal dobál téged. Az egyik oldalon felmerül a kérdés: minek? Én, mint büszke All Access felhasználó, pont leszarom a Play Music-ban a Youtube találatokat. Nekem tökéletesen megfelelt a Play Music felhasználásom alapján összeállított zenealapú javaslatlista, illetve van némi problémám azzal, hogy a Play Music (amit tipikusan munka közben használok, háttérben) is a prokrasztináció prominens csatornájává válik... A másik oldalon meg... ha nincs ez az új feature, talán sose találtam volna rá erre a videóra. Marilyn Manson, Johnny Depp, és Ninja a Die Antwoord-ból egy színpadon? (Then again... a videóban előadott kooperáció nem képvisel különösebben nagy művész értéket, és megint felmerül a kérdés: hasznos ez?)
Mindenesetre az újítás hozott pár hasznos dolgot: a Youtube képes lesz a háttérben lejátszani (egyelőre akkor, ha feliratkozol Music Key bétára), a Play Music pedig, nos, Youtube linkekkel fog támadni. Nekem azt hiszem elég lesz az All Access - jut eszembe: ha minden igaz, 3 hónapig most ingyen van, ha eddig nem voltál feliratkozva. (Itt kell, ha most megtennéd.) Ezt a hírt speciel nem tudom validálni, mert én ugyebár fel vagyok.

Na de beszéljünk az appokról!

A kínaiak már a spájzban!

Google Play Filmek Magyarországon!

Google Play Filmek a weben

Örömmel jelentem, hogy mától kis hazánkban is vásárolhatunk, illetve kölcsönözhetünk filmeket a Play áruházból. Mindezt a webes felületen bal oldalt a piros "Filmek" fülre kattintva érhetjük el. Én csak angol nyelvűeket találtam, de általában elérhető hozzájuk magyar felirat, ha mégsem, akkor egy üzenet figyelmeztet erre. Az alapból feltüntetett árak SD minőségre vonatkoznak a HD árak valamivel magasabbak. Némelyik filmet van lehetőség csak kölcsönözni, ennek időtartamát az oldal alján a "További információk"-nál lehet megtalálni.

Appvasárnap a radiátor mellől

Bizony, beköszöntött az ősz (a hidegebbik fajta), elő lehet venni a bringás aláöltözőket és az esőcuccot, fel lehet tekerni a Nest-et, nyakunkba venni a macskát melegítő alkalmatosságnak (aka. sál), benchmark appokat (vagy csak egyszerűen a Skype-ot) futtatni a telefonon hogy fűtsön az is, és így tovább.

Érdekes módon mintha a hírezők is kicsit lefagytak volna itt a nagy hidegben, bár ez inkább talán a Lollipop-Nexus6/9-iPad bejelentés hevében telt múlt hét kiheverése lehet. Azért persze nem maradtunk kontent nélkül, még megkésett Lollipop cuccok is akadnak!

A hét játéka(i)

  • 10 éves a GTA SA! Ennek ünneplésére a GTA trilógia ákciósan elérhető, ketőkilencvenkilencéágétéát, meg háromkilencvenkilencé'! (A hír lefordítva: a GTA 3 és GTA Vice City 2,99, míg a GTA San Andreas 3,99 dollárért kapható a sarki alkalmazásboltban.)
  • Megérkezett a (szerintem) legjobb mobil autós játék, a Reckless Racing harmadik része! Felülnézetes, szuper grafikájú autóverseny, gymkhana, drift funkciókkal, szerintem mindig kötelező darab - nekem tuti megvan mivel fogom a repülőn csapatni!
  • Nem feltétlen játék, de tulajdonképpen játszol vele: Earth & Moon HD Gyro 3D Pro - minden buzzword benne van, csak jó lehet!

Még egy kis lollipop

Appvasárnap

Elég unalmas hét áll mögöttünk, sehol egy ROM bejentés, esetleg valami új telefon vagy tablet...

OH WAIT :-)))))999

Lássuk a N6-Lillipop bejelentések utórengéseit - mert persze Rumcájsz jóvoltából már minden fontosat tudhatunk a Android 5.0 Lollipopról, az új Nexusról, sőt, még kontextust is kaptunk a többi aktuális zászlóshajóhoz képest...

Pár kapcsolódó érdekesség azért napvilágot látott a hét hátralevő részében is:

Appvasárnap

Napos időnk van (a cikk írásának pillanatában), remélem mindenki kint ül a napon promiscuous módban és gyűjti be az év utolsó érdemi napsugarait és a heti alkalmazás híreket! Ja, hogy azok még nincsenek? Dehogynem, vigyázzoda!

Először is: új Play Store!

Bizony, a Play Store sem kerülhette el a materializálódás maximális manifesztálódását, szépen lassan rolloutolódik mindenkinek. Aki nem bír várni, innen is leránthatja az APK-t. Ja és: új ikon! Figyeld:

Mekkora már!
(Kicsi.)

Frissült/új/érdekes

Oldalak

Subscribe to RSS - google play