fotózás

Android Pajtás

Nem vagyok már mai kakas, az egyszer biztos.Néha csak nézek kifelé a fejemből és egy mukkot se értek a legtöbb fellengzős szakszövegből -holott lehetne éppen magyarul is írni, de manapság, amikor a szövegértés érettségi tétel, ez alig elvárható- így aztán igyekszem afféle konyhanyelven megfogalmazni tapasztalataimat erről az "Andriskáról", ahogy egy még nálam is füttyebb ismerősöm említette az Androidra utalva.

Snapseed, Twitter, Instagram: old/new kids on the block?

Kismértékben megbolydult a fotó-mikroblogok (aka. hipsterfotó appok) állóvize az elmút pár napban. Az eddig az Instagram egyeduralmával jellemezhető szubszcénában több dolog is történt, látszólag függetlenek, én mégis összakapcsolom őket egy huszáros gondolatrohammal, a végén pedig gondolkodóba esek: mire jó ez?

A száraz tények

Napikép #napikep

A #napikep új erőre kap! Minden hétköznap kép az oldalsávban.

Hogy kerülhet oda a Te képed?

Töltsd fel az Instagrammal (a streamzoo kiesett, sajnos az insta mindenkit "letarol"). Aztán adj neki egy #napikep taget. Ha esetleg elmaradt feltöltéskor, akkor hozzászólásban megteheted utólag is. Lásd a bejegyzés bal oldalán a képet.

Ennyi, töltsétek, tageljétek #napikep-pel a legjobban sikerült fotókat. Mi pedig megmutatjuk azokat.

Az eddig feltöltött #napikep adag instagramon: http://www.gramfeed.com/instagram/tags#napikep
A kiválasztottak az oldalon: http://androidportal.hu/napikepek

És a végére a ráadás: Minden héten a legérdekesebb képet elemzi a latszoter.hu csapata.

mottónk: "A legjobb fényképezőgép, amivel épp fényképezel!"

Tab/é/let 2: a blogger kenyere

Duplo és LTE

101 élmény minisorozatunk első részében körbejártam, miért érdemes tablettel dolgozni, és hogy csinálom én. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a napból csak 8 órát töltök melóval - időm maradéka aztán megoszlik: bloggerkedek itt, az androidportal.hu-n és egy sor más helyen, és a legfontosabbat a legvégére hagyva family guy-t is játszom egy egyre bővülő kis családban. 8 óra munka, 8 óra blogolás, 8 óra családozás!

PicPlz végleg bezár

Sokan, akik Androidon kezdtük a fénykép megosztást, feltöltést, azok mind valami módon találkoztunk a PicPlz nevű alkalmazással. Oda töltöttük fel a képeket, onnan osztottuk tovább, remek Android alkalmazás volt hozzá. Aztán jött az Instagram, s a PicPlz úgy tűnik bedobta a törölközőt. A Play Store "PicPlz" keresőkifejezésre nekem már nem is hozza fel az alkalmazást.

Július 3-ig lementhetők még a feltöltött képek. Viszlát, köszönjük PicPlz!

Oldalak

Subscribe to RSS - fotózás