beszámoló

Mobile Developers Day 2012 - élménybeszámoló

A Magyar Android Portál jóvoltából lehetőséget kaptam a rendezvényen való ingyenes részvételre.
Ennek kapcsán most írnék egy részletesebb beszámolót az egész rendezvényről.

Sajnos az Android nagyon keveset került szóba, szívesebben hallottam volna több előadást ezzel kapcsolatban.

Telenor Android Workshop Planet (#TAW): Kétkerék ősbemutató

Ahogy azt meg is énekeltük előre, a csütörtök esti program a Telenor immár negyedik Android Workshopja volt. A workshop felépítése most kicsit más volt, mint az eddigiek, hosszabb, viszont ismétlés és rotáció nélküli panelek voltak. (A workshopról a StereoBold-nak köszönhetően pár képet a cikk végén láthattok.) Ez egyrészt azt jelentette, hogy ahova bementél, nagy valószínűséggel ott maradtál, másrészt viszont azt is, hogy az egyes témákat mélyebben lehetett körbejárni. Így aztán a csajos és a Sony Ericssonos panelt (és - fájdalom! - a SE hostesseket) kihagyva a fenntartható fejlődést górcső alá vevő szekcióba haladtam be - annál is inkább, mert még az Instant bringatárolójánál összefutottam László Jánossal, a Magyar Kerékpárosklub elnökével, úgyhogy tudtam, hogy itt ma nagy dolgoknak leszünk tanúi. Csapjunk is bele!

Smartmobil konferencia 2011 - szubjektíven

Tavaly volt szinte élő közvetítés az iPhone vs. Android konferenciáról, idén ez elmaradt. Ez több dolognak is köszönhető. Az egyik, hogy az üvegházban nagyon sok ember jutott nagyon kevés helyre, s így nehézkes lett volna leülni, előkapni a laptopot, s jegyzetelni az előadásokon. Aztán hasonló ok, hogy egyszerre három helyszínen folytak előadások, kerekasztal-beszélgetések, s így sokat vándoroltam a termek között, s nem kevés időt töltöttem az első emeleten a büfé emeleten. 

A büfé volt a kommunikációs központ, s az ebédszünetig az a helyszín, ahová el lehetett menekülni a tömeg elől. Így amikor fent már sok volt az ember, a nyüzsgés, egy-egy csoport levonult a büfé szintre, s ott kezdett mini konferenciá(k)ba. Ezenkívül több kiállító standja is itt kapott helyet, pl. a Sony Ericsson standja is, így beszélgettem egy kicsit Németh Viktorral is a SE új telefonjairól. Az emeleten a HTC Incredible S, Desire S, s a Flyer volt kézbevehető.

Idén nem csak passzív résztvevőként vettünk részt a rendezvényen, hanem színpadon is egy kis szerepet kaptunk.

Subscribe to RSS - beszámoló