101 élmény

Tab/é/let 3: dolce vita geek módra

Minél inkább jómunkásember, vagy blogger valaki (pláne, ha a kettő tetszőleges kombinációja), annál inkább van szüksége kikapcsolódásra. Megállni, elmerengeni, kikapcsolni agyat és csuklót, esetleg inspirációt szerezni, gyönyörűt látni... esetenként pedig valami blőd játékkal halomra lövetni ennen magunkat. Kihasználni az ökoszisztémát, tartalomlétrehozóból fogyasztóvá válni. És ne feledkezzünk persze meg az utánpótlásról is: elvégre a mi felelősségünk, hogy a jövő generációja már 2 évesen tudjon Angry Birds-özni!

A 101 élmény sorozat előző részében munkakerülést ígértem, úgyhogy elő a sört, pizzát, irány a terasz: jöjjön végre a munkakerülés!

Tab/é/let 2: a blogger kenyere

Duplo és LTE

101 élmény minisorozatunk első részében körbejártam, miért érdemes tablettel dolgozni, és hogy csinálom én. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a napból csak 8 órát töltök melóval - időm maradéka aztán megoszlik: bloggerkedek itt, az androidportal.hu-n és egy sor más helyen, és a legfontosabbat a legvégére hagyva family guy-t is játszom egy egyre bővülő kis családban. 8 óra munka, 8 óra blogolás, 8 óra családozás!

Tab/é/let 1: a munkásember

Az androidportal.hu hasábjain nap mint nap találkozhattok személyes hangvételű app gyorstesztekkel. Természetesen külön rovatban is gyűjtjük őket, és az sem titok, hogy mindegyik teszt saját élményen alapul - innen a személyes hangvétel. Néha egészen csúnyán beleválasztunk, néha a hosszú keresési folyamat végén meglátni egy témakör Szent Grálját... Ami ezekből a cikkekből hiányzik, az a kapcsolódási pont, az összkép, a kontextus: mit használ most a lipilee a mobil eszközén? Hogy használja? És: miért nem cikket ír róla, ahelyett, hogy használja?

Nos, a T-Mobile "101 élmény" kapányának köszönheőten még egy hónapig egy 4G támogatással felvértezett Samsung Galaxy Tab 8.9 megtisztelő társaságát élvezem - ennek apropóján pedig mini cikksorozatba vágok, körüljárandó a kérdést: mi mindenre jó egy tablet mindennapi életünk, na meg rohanó hétköznapjaink során?

Szerencsés apropó, hogy ezen időszakban nem csak a szakbarbárkodást fogom tudni bemutatni nektek - lesz benne szabi, és ha minden jól megy egy kis meglepetés is!

Első körben azonban beszéljünk arról, ami életünket jórészt kitölti: hogy dolgozom a tablettel?

Subscribe to RSS - 101 élmény