Swiftkey 3 béta (videó)

A SwiftKey egy remek billentyűzet. Anno a 10 centes akcióban is javasoltam, hogy vásárolja meg, akinek van rá lehetősége. A bejegyzést elvileg a jelenleg elérhető béta miatt kezdtem el írni de rájöttem, hogy gazából még nem írtunk róla valamiért. Szóval néhány szóban összefoglalom miért ez a legjobb billentyűzet jelenleg. Annak ellenére, hogy korában SlideIT keyboard párti voltam és azt is megvásároltam teljes áron.

Nos, a Swiftkey keyboard azért a legjobb billentyűzet jelenleg, mert nem csak kiegészíti illetve javítja a begépelt szavakat, hanem javaslatot is tesz a következő szóra. Ez azon egyszerű oknál fogva tudja megtenni, hogy folyamatosan tanul. Egyrészt a használat során figyeli a gyakoriságot, mely szavak után mely szavakat használjuk leggyakrabban. Másrészt tanítható.

Tanulni tud a következőkből (illetve nyilván magunk is adhatunk hozzá szavakat a szótárhoz):

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail
  • SMS
  • RSS feed

Természetesen RSS feedként megadhatunk bármit, de nálam például nagyszerű lehetőség, hogy a saját blogom feedjét adhattam meg neki, ezáltal azon szövegekből tanult, amiket én írtam. Ennek köszönhetően sokszor szinte teljes mondatokat írok le anélkül, hogy a szóköz billentyűn kívül bármi mást lenyomnék. Ugyanis a szóköz mindig a kijelölt szót helyezi el. Például a "Szia, hogy vagy?" mondatot 3 szóköz megnyomására ki is adja nálam, de a "Mi a helyzet?"-hez is elég az m és i betűket lenyomni, utána már csak a szóköz van használatban. Egyszerű és nagyszerű. Hogy mennyire? Nálam 3-4 hónapja van használatban, ezen idő alatt 26090 gomblenyomást spórolt meg nekem, 6848 elgépelést javított illetve 4434 szót egészített ki. Azt hiszem mondhatom, hogy nagy segítség. :)

Ami miatt viszont tollat ragadtam, az a SwiftKey 3 béta. Jelenleg ugyanis publikus béta teszten elérhető a 3-as verzió, ami azt jelenti, hogy ha még nem vásároltad meg, akkor is ingyen kipróbálhatod. Ugyan a béta már néhány hete elérhető, de most került bele a magyar szótár (A Play-en elérhető verzióban természetesen régóta benne van) illetve kapott egy fontos újítást. Eddig ugye tanult, javaslatokat adott a következő szóra, ami remek. A béta viszont már a szóközöket is tudja helyettesíteni, ha eltalálja a szavakat. Értsd. Én csak begépelem, hogy namiahelyzet és a szóköz vagy bármilyen írásjel használatára elhelyezi a szóközöket és meg is formázza a mondatot.

A béta - ingyenes regisztráció után - letölthető innen.

Ezt a rövid kis videót nektek készítettem, az új funkciót mutatja be. Például a tesztvudeo gépelésemből teszt videó-ra javít.

Tagek: 

Hozzászólások

Hamár billentyűzet, létezik

Hamár billentyűzet, létezik olyan program, amivel szabadon módosítható a billentyűzet kiosztása? Például bizonyos, ritkán használt karaktereket (Q, W, X) egy gyűjtő gombra vagy másodlagos képernyőre helyezzem, míg mondjuk az ékezeteseket kitegyem alap kiosztásba?

Én is ezzel a skinnel

Én is ezzel a skinnel használom :)
Slideit-et használtam én is sokáig, aztán áttértem erre, még teljes áron vettem meg. Röhögtem is, hogy 10 centért megvehettem volna később mind a kettőt :D De nem sajnáltam a pénzt egyikre sem.
Kár, hogy a tabletre szánt verzió nem volt akciós, azért azt az ezervalahány forintot már nem adom ki (mivel van fizikai billentyűzet a tablethez), hiszen ritkán használom a szoftveres billentyűzetet. Kipróbáltam azért az egy hónapig ingyenes demot, elég meggyőző. Kényelmes billentyűkiosztás, satöbbi.

a szótára nagyon jó, szinte

a szótára nagyon jó, szinte az összes szóra kidobta a találatot amit elkezdtem írni de egyáltalán nem olyan jól használható mint ahogy sokan mondják, kis kijelzőn ("3,2) képtelenség úgy írni hogy ne ütnék rá véletlenül a szövegsorban megjelenő lehetséges szavakra ezért ha nem figyelem mit írok sokszor bődületes baromságok jönnek ki, arról meg nem is beszélve hogy sokszor a jól írt szavakat teljesen másra javítja át, pl. tegnap leírtam azt hogy "vittem" erre ez a szar átjavítja "vettem"-re, ha a 3-asnál bevezetik az automatikus szóközt azzal mégjobban elbasszák az egészet, még hibásabb mondatokat fogunk majd írni, 2 napig volt fent de elég is volt, maradok a jól bevált gyári ginger bill-nél, igaz hogy nem javítja a szöveget és nincs szótára de legalább nem szarja szét a szöveget és nem ő mondja meg hogy mit írjak mint ez...

A felső sávban ahol adja a

A felső sávban ahol adja a szójavaslatokat, a legelső helyen van az amit írsz. A saját példádat vége, ha beírod, hogy "vittem", és nem szóközt nyomsz (mert azzal elfogadod amit a felső sávban középre tett, mint legvalószínűbben bevinni kívánt szó), hanem rákattintasz a "vittem"-re, azt írja be. Emellett megtanulja a szót és elég valószínű, hogy azt is fogja felajánlani ha legközelebb beírod, hogy "vittem" (vagy az elejét).
Ezért jó, ha tanítod az emailjeidből, facebookodbó, stb, hogy milyen szavakat használsz amiket még esetleg nem tud, vagy hogy melyeket használod gyakrabban, mert akkor a gyakori használatú szavaidat előreveszi az ajánlási sorban. Ilyen egyszerű :)
Egyébként jellemzően a toldalékos/ragos szavaknál tud kevésbé segíteni, a vittem is azért visz + e/1 személy + múlt idő. De hát tanítható, kicsit kitartóbban kellett volna használni és nem lett volna az olyan rossz... :)

<p>Üdvözlet!</p><p>Először is

Üdvözlet!

Először is leszögezném, hogy Swiftkey felhasználó vagyok. De.&nbsp;A Swiftkey erőssége csak is akkor mutatkozik meg, ha engedélyezzük, ill. rendelkezünk az általa támogatott csatornákon bármi féle kommunikációval. Namármost mivel nekem se facebook, se twitter, a gmail nem használom, SMS-t a tököm se tudja, mikor kültem utoljára, szegénykém nem tud semmiből sem tanulni. Ebből a szempontból a GO keyboard sokkal jobban használhatóbb és ingyenes is, viszont azt meg baromira túlbonyolították a kínaiak, (pl. tud swype szerű szövegbevitelt is) ezért kényelmetlen a használata. Mondjuk a GO-nál online le tudom menteni a szótáramat, ami nagy segítség egy esetleges telefon újrahúzásnál. Marad a saját szavak elmentése gépelés közbe, amit viszont korrektül tud, és igen letisztult felületen, minden féle csili-vili nélkül lehet használni. &nbsp;Ugyanakkor ha szar helyesírással menti el az ember a szavakat, az úgy is marad.

Félreértések elkerülése végett szeretem a Swiftkeyt, több, mint egy éve használom, baromi gyorsan lehet vele írni, de ezt a tanulási mizériát nem kell túlmisztifikálni.

Apropó, lenne egy kérdésem. A hivatalosan, Playból megvásárolt Swiftkeyt beállításait mindig újra el kell végeznem, ha újraindítom a telefont, de akkor is, ha mondjuk tartósan más billentyűzetre váltok át. Ez másnál is előfordul, vagy csak engem tisztel meg ezzel a hisztivel a program?

Sziasztok,

Sziasztok,

Én is használom, de azt nem tudtam beállítani, hogy az ékezetes karakterekről vegye le az ékezetet. Valamelyik (slideIT?) tudja ezt, ha működne, akkor nem kellene "megtanítani" az ékezet nélküli változatot is és egy sms nem 5 üzenetként menne el az ékezetek miatt. Vagy ezt az sms kliensnek kellene tudni?

Én még nem használtam, de

Én még nem használtam, de kipróbánám, viszont valami nem világos. Lehet hülyeséget kérdezek, akkor bocsi.

Ha a szóközzel fogadom el a felkínált szót, akkor hogy tudok tényleg szóközt nyomni? Pl. azt irnám be, hogy "ál" de nem ezt kínálja fel, akkor hoigy tudok oda egy szóközt tenni és folytatni az írást? :),

Kösz!

 

A kérdésed nem hülye, csak

A kérdésed nem hülye, csak értelmetlen. :)

"Ha a szóközzel fogadom el a felkínált szót, akkor hogy tudok tényleg szóközt nyomni?"

Ha megnyomod a szóközt, beíródik a középen felkínált szó és "tényleg" szóköz lesz utána.

"Pl. azt irnám be, hogy "ál" de nem ezt kínálja fel, akkor hoigy tudok oda egy szóközt tenni és folytatni az írást?"

Ahogy már korábban is írták, az általad begépelt "ál" megjelenik a javaslatok sorában bal oldalon. Ha ezt a szót akarod bevinni, semmi mást nem kell tenned, mint rábökni fent és folytatni az írást (szóközt sem kell nyomnod, hiszen magától beilleszti itt is).

Köszi a tippet, tényleg

Köszi a tippet, tényleg szuper billentyűzet! Eddig SlideIT-et használtam, de most esélyes, hogy visszatérek a pötyögésre :) Egyébként a SlideIT magyar szótára nagyon hiányos volt, rengeteget kellett bővítenem. Remélem a SwiftKey gyorsan tanul (főleg miután a leveleimet olvasgatja :S)